Hoe pas je zwarte kleur het beste toe in de badkamer?

Zwart is al jarenlang een trendy kleur en wordt veel toegepast in de huidige interieurs. Het is stijlvol en oogt luxueus. Maar hoe verwerk je deze kleur het best in een badkamer? vtwonen geeft enkele tips.

Of je nu groot woont of juist wat kleiner: een zwarte badkamer kan in ieder huis. Vanaf het moment dat je de zwarte badkamer binnenstapt geniet je van de rustgevende en aangename sfeer. Een volledig zwarte badkamer past met name goed bij een industrieel, design of klassiek interieur. In deze woonstijlen voeren donkere kleuren namelijk de boventoon. Maar dat betekent niet dat deze badkamers hetzelfde zijn. 


Foto's: vtwonen.

Zwarte elementen in de badkamer
Houd je wel van zwart, maar gaat een compleet zwarte badkamer je net iets te ver? Kies dan voor een badkamer met zwarte meubels of zwart sanitair. Een zwart bad, wastafelmeubel of toilet steekt prachtig af tegen witte muren. Maar je kunt het ook kleiner houden met zwarte handgrepen, zwarte kranen of zwarte badkameraccessoires. Zo is kun je in elke stijl badkamer een beetje zwart toepassen. 

Creëer extra dynamiek met licht en niveauverschillen 
De verlichting in de badkamer moet functioneel en sfeervol zijn. Je wilt je goed op kunnen maken of scheren, maar ook ontspannen onder de douche of in bad bij zacht licht. Bepaal de sfeer die je wilt creëren en zoek op basis daarvan de juiste verlichting uit. Oogt de zwarte badkamer wat (te) donker? Een grote spiegel met verlichting erachter, mooie zwarte spots in de badkamer of een fraaie wandlamp lossen dit probleem zo op. Heb je een wat kleinere badkamer? Niveauverschillen geven de badkamer een ruimtelijk effect. Zet de douche op een plateau of maak kleine nisjes in de muren. Zo heb je meteen de perfecte plek om badkameraccessoires te plaatsen. Creëer een blikvanger door de nisjes te verlichten. Voor nog meer dynamiek in de zwarte badkamer zorgen? Ga dan aan de slag met planten. Het groen contrasteert mooi met de donkere kleur. Deze kamerplanten voor een raamloze badkamer voelen zich op hun gemak in de duisternis. 

Een zwarte badkamer schoonmaken
Zwart sanitair ziet er luxe en stijlvol uit, maar vraagt wel om goed onderhoud. Verzorgingsproducten als shampoo, douchegel en vloeibare zeep kunnen zwarte kranen aantasten. Spoel kranen daarom na iedere douche- of badderbeurt af. Zo weet je zeker dat er geen resten op achterblijven. Ook tegen kalkaanslag is een zwarte badkamer niet bestand. Waterspetters laten al snel witte vlekken achter op de o zo stijlvolle zwarte elementen. Reinig de kranen wekelijks met warm water en groene zeep en droog ze na gebruik goed af met een zachte (hand)doek om kalkaanslag te voorkomen.      

Is de badkamer toe aan een grote schoonmaakbeurt? Gebruik bij het schoonmaken van de zwarte badkamer liever geen schoonmaakmiddelen op basis van azijnzuur, zoutzuur en chloor. Deze zijn te agressief voor zwart sanitair. Een natuurlijk reinigingsmiddel, zoals een schoonmaakmiddel op basis van citroenzuur, is een betere keuze. Op sanitair met een poedercoating ontstaan snel krassen. Hierdoor kun je er beter geen schuurspons op gebruiken. Ben je op zoek naar krasbestendig sanitair? Dan kun je het best kiezen voor sanitair met een gegalvaniseerde afwerking. Dit is ook nog eens de meest duurzame keuze. Heb na deze trucs toch last van kalkaanslag? Ontdek hoe je witte kalkaanslag van zwarte badkamertegels verwijdert.

Bron: vtwonen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven