Lampen van geblazen glas, cement en gegalvaniseerd metaal

Lucie Koldova heeft twee nieuwe collecties Brokis lampen ontworpen - de hedendaagse en tijdloze Overlay-serie en de industrieel geïnspireerde Prisma-lijn. De nieuwe herfst releases combineren geavanceerde technologie, precisie en traditie in glaswerk van Boheemse meesters, verkrijgbaar in verschillende varianten.

De Overlay-collectie is ongebruikelijk in stijl en combineert op architectuur geïnspireerde geometrische vormen. Ze combineert verschillende materialen, het creatieve proces en de zoektocht naar ideeën en associaties tussen kunst en design, overgoten met texturen en volumes.

Transparante geblazen glazen buizen geven de Overlay-collectie een origineel karakter, net als het betonnen apparaat dat is ingelegd met gerecyclede glasscherven van Janštejn Glassworks. Het stuk is gegoten in rechthoekige volumes die uitdrukkelijk zijn gecreëerd voor elk type lamp en die zowel enkelvoudige als meervoudige composities kunnen herbergen.

Binnenin de betonnen armatuur bevindt zich een delicate mantel van gematteerd of transparant glas waarvan de centrale lijn via een lichtbuis voor zwevend licht zorgt. De Overlay-collectie omvat horizontale pendels en tafel- en wandlampen.

Onderscheidend afgewerkt metaal is het dominante kenmerk van de Prisma collectie. Klassieke handgeblazen glazen bollen zijn verankerd aan één of beide uiteinden van een stevige decagonale metalen structuur, waaraan de collectie haar naam ontleent.

Als een prisma weerkaatsen de vormen en oppervlakken het licht onder verschillende en onverwachte hoeken. Met een keuze uit drie afwerkingen - geborsteld staal, helder geel gegalvaniseerd of mat geel gegalvaniseerd - creëert de lamp verticale, horizontale en diagonale composities met subtiel gekleurde reflecties.

De collectie bestaat uit een horizontale hanglamp met twee dubbele glazen bollen en een verticale hanglamp met een enkele glazen bol, opgehangen aan draadkabels. De imposante vloerlamp is een lichtgevende sculptuur met daarop een stralende glazen bol.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven