Wat is nieuw tijdens Salone del Mobile 2023?

De eenenzestigste editie van de meubelbeurs van Milaan keert terug van 18 tot en met 24 april 2023, na vier jaar van aanpassingen als gevolg van de pandemie. Het evenement zal enkele belangrijke veranderingen inluiden. Hier zijn enkele voorproefjes van de Salone del Mobile 2023.

Een echte revolutie voor Euroluce, met een nieuw tentoonstellingsformaat en een substantiële heroverweging van de beurservaring, die het bedrijfsleven en de cultuur zal integreren in een rijk programma van tentoonstellingen en evenementen.Een nieuw format voor Euroluce 2023
Geïnspireerd door het idee van stedelijke nabijheid is de nieuwe indeling van Euroluce ontworpen door Lombardini 22 studio. Een ringvormig circuit zal de standaard grid-achtige indeling vervangen. De enkele route zal geen enkele exposant benadelen omdat iedereen dezelfde zichtbaarheid zal hebben.

Gemeenschappelijke ruimtes zijn ontworpen voor een pauze "zodat een bezoek aan de beurs geen tour de force is maar een ontdekkingsreis", aldus de voorzitter van de Salone del Mobile, Maria Porro. In deze ruimten zullen tentoonstellingen, installaties en interdisciplinaire evenementen plaatsvinden over onderwerpen van architectuur tot kunst.

Een rijk educatief programma samengesteld door Beppe Finessi zal een beroep doen op belangrijke internationale kunstenaars en opkomend talent. Simone Farresin en Andrea Trimarchi van de Formafantasma studio zullen de belangrijkste openbare ruimte van Euroluce omvormen tot een ideale stad.

"Deze teamprestatie", aldus Maria Porro, "zal Euroluce omvormen tot een geweldige bezoekerservaring die het mogelijk maakt producten van topkwaliteit te leren kennen en aan te raken en zich te verdiepen in onderwerpen die verband houden met de wereld van de verlichting. Het hoogwaardige culturele programma is gericht op kopers, professionals en de hele designgemeenschap. Het wordt een dialoog tussen technologie en poëzie, architectuur en design - een bron van inspiratie en verrijking voor de bezoeker. In dit licht", besluit Porro, "is het interessant dat sommige bedrijven die gespecialiseerd zijn in technische producten de uitdaging van deelname aan de beurs hebben aangenomen."

Salone del Mobile 2023 zal op één niveau plaatsvinden
Een andere belangrijke vernieuwing dit jaar is dat de Salone del Mobile tentoonstellingsruimte zich op één niveau zal ontvouwen en niet meer op twee zoals in het verleden. Deze verandering zal de reis van de bezoeker en het gebruik van de ruimte optimaliseren. Deze beslissing komt deels voort uit de afwezigheid van meubelfabrikanten die, in vergelijking met de meer gestructureerde internationale merken, te lijden hebben onder de stijging van de energiekosten en de moeilijkheden bij de aankoop van grondstoffen, een omstandigheid die tot uiting komt in de bezoekersaantallen van de beurs; 2022 werd afgesloten met een groei van 8%, een resultaat dat, hoewel bemoedigend, niet zo hoog is als 2021, dat een stijging van 14% liet optekenen.

De nieuwe lay-out van Euroluce is een experiment dat vooruitloopt op een mogelijke toekomstige evolutie van het algemene beursformaat, met een proactieve en levendige aanpak die fundamenteel zal zijn om het hoofd te bieden aan een 2023 dat, in de woorden van FederlegnoArredo voorzitter Claudio Feltrin, "zeer onzeker belooft te worden".

Lees verder op archiproducts.com (EN)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven