Voor Satelliet en Sit and Heat

Horecava Innovation Award voor verwarmde billen op het terras

Tijdens de feestelijke opening van de Horecava, de grootste Nederlandse horecavakbeurs van Nederland, hebben Satelliet en Sit & Heat de Horecava Innovation Award gewonnen in de categorie Concepts, Interior & Design met hun lancering van de Celsius terrasstoel. Deze stoel is niet alleen heel comfortabel, maar ook enorm energiebesparend.


Links: Jorg Rijkschroeff  (Sit and Heat ) | Rechts: Robin Willemse (Satelliet)

Heat your seat, not the planet
Het hele jaar door op het terras kunnen zitten, vereist extra comfort tijdens de koudere dagen. Echter, buitenkachels op gas of elektriciteit verbruiken veel energie. Het is een hoge kostenpost en verre van duurzaam. In Frankrijk is het nu zelfs verboden om terrassen en cafés te verwarmen. Een terras met 5 gasbranders stoot in een winter evenveel CO2 uit als een nieuwe auto die 120.000 km rijdt, volgens het Franse négaWatt. Satelliet en Sit & Heat bedachten de oplossing; met de Celsius buitenstoel is het gebruik van een terrasverwarmer niet meer nodig. De Celsius buitenstoel is voorzien van een geïntegreerd verwarmingssysteem dat werkt op een accu. De verwarming is makkelijk te bedienen en kan worden geactiveerd door de schakelaar in de stoel. Het belangrijkste voordeel: de Celsius buitenstoel bespaart 95% energie ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen.

Juryvoorzitter horecava innovation award: Puck Wilbers
De jury complimenteerde deze duurzame lancering voor het feit dat de innovatie inspeelt op een actueel vraagstuk. Het terras is populair en er is een sterke toename te zien van winterterrassen. Dit gaat gepaard met hogere energie kosten, maar ook met kritiek van de terrasgast op energieverbruik. Satelliet en Sit & Heat kunnen met deze innovatie het terrasgebruik verlengen en zo de terrasomzet van de ondernemer te verhogen. En wat daarbij ook belangrijk is, door de gast te verwarmen en niet de hele buitenlucht. Dus absoluut veel klimaatvriendelijker en zuiniger. Dat maakt de Celsius en dus tot een heel mooi product.

Het 365 dagen terras
Het terras groeit in populariteit en we zien steeds meer 365 dagen-terrassen. Satelliet heeft samen met Sit & Heat een terrasstoel ontwikkeld met een geïntegreerd verwarmingssysteem zodat een terras ook 365 dagen comfortabel is. De populariteit van het 365 dagen-terras is een mooie ontwikkeling. Een terras is namelijk gastvrij, uitnodigend en zorgt gedurende het jaar voor extra inkomsten. Een investering in het terras wordt dan ook steeds serieuzer genomen, waardoor menig terras zich heeft ontwikkeld tot buitenrestaurant. Met een vertaling van concept, sfeer en inrichting die gasten ook binnen ervaren. Daarbij gaat het om het creëren van ruimtes binnen ruimtes met diverse zitplekken, zitvormen, banken, stoelen, hoge tafels en accessoires. Buiten is het nieuwe binnen, waardoor zaken als routing, lay-out-uitstraling en comfort steeds belangrijker worden.

Winterterras
Als onderdeel van het 365 dagen-terras speelt het winterterras een speciale rol. Zeker wanneer de dagen korter zijn en de duisternis eerder invalt kan een horecaondernemer de toevallige passant of terrasbezoeker met een aantrekkelijk winterterras warmte, geborgenheid en gezelligheid bieden. Dit is te realiseren door een goed afgestemde combinatie van een winterse kaart, comfortabel meubilair, gezellige aankleding en toepassing van sfeervolle verlichting en terrasverwarming. Gezien de grotere bewustwording bij de gast, aandacht voor het milieu en stijgende energieprijzen heeft Satelliet de krachten gebundeld met Sit & Heat voor een toekomstbestendige en kostenefficiënte oplossing voor een comfortabel winterterras.

Comfort en duurzaamheid
Comfort is een belangrijke pijler voor een succesvol en winstgevend winterterras. De traditionele terrasheaters bieden dit comfort, maar verbruiken veel energie en zijn belastend voor het milieu. Deze manier van verwarmen past in de beleving van Satelliet en Sit & Heat en gelukkig ook bij veel terrasbezoekers en ondernemers niet meer in de huidige tijd. Satelliet en Sit & Heat hebben daarom een  slim en volledig geïntegreerd verwarmingssysteem in de Celsius geplaatst. De voeding wordt verzorgd door een uitneembare oplaadbare, long-life accu. De sensor in de zitting van de stoel detecteert het moment waarop de gast plaatsneemt. Hierdoor verbruikt de Celsius uitsluitend energie als deze in gebruik is. Een groot verschil ten opzichte van de bekende terrasheaters die vaak continu aanstaan. De Celsius levert hierdoor een energiebesparing van 95% in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dit zorgt - naast meer comfort voor de gast, verduurzaming van de bedrijfsvoering en een hogere terrasomzet - voor een aanzienlijke kostenbesparing. Met deze innovatie lopen Satelliet en Sit & Heat voorop op de markt en toekomstige regelgeving voor terrasverwarming.

Meer informatie:
Satelliet Meubelen
www.satelliet.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven