Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jongeneel en DKG groep gaan opnieuw samenwerking aan met St. Gered Gereedschap

Jongeneel en DKG slaan opnieuw de handen ineen om stichting Gered Gereedschap te ondersteunen bij haar projecten in Afrika. Op 29 november is deze samenwerking ondertekend op het hoofdkantoor van Jongeneel te Utrecht.



In actie voor stichting Gered Gereedschap
Sinds 2020 steunt Jongeneel stichting Gered Gereedschap. Er is de afgelopen jaren gereedschap ingezameld voor startende vaklieden van de Don Bosco School in Malawi. Zo is de school voorzien van gereedschap uit Nederland en hebben vele jongeren een refurbished gereedschapskist in ontvangst mogen nemen. 



EQUIP Jinja project voor jongeren in Oeganda
Vanaf nu zal Jongeneel zich inzetten voor het EQUIP Jinja project. Samen met een groot aantal lokale partijen wordt ingezet op het versterken van vakonderwijs en ondernemerschap van vakmensen zoals timmerlieden. Het gebrek aan voldoende geschoolde arbeidskrachten vormt een belemmering voor de economische ontwikkeling van Oeganda. Het ontbreekt onder andere aan technische kwaliteit en uitrusting. Jongeneel zet zich in om gereedschap toegankelijk te maken en werkplaatsen uit te rusten met gereedschap.



Hoe zet Jongeneel zich in?
Koninklijke Jongeneel en DKG zamelen oud gereedschap in bij alle Jongeneel vestigingen en bij de DKG fabriek in Bergen op Zoom. Dit gereedschap wordt gerepareerd en verscheept naar Afrika. Voor het transport van het gereedschap worden transportkisten gemaakt van plaatmateriaal, wat door Jongeneel en DKG beschikbaar wordt gesteld. Hier krijgt het gereedschap een tweede leven en geeft het toekomstige vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen als bijvoorbeeld timmerman. De school die Jongeneel ondersteunt binnen dit project is het Lords Meade Vocational College. De school wordt gesteund met gereedschap voor houtbewerking, trainingen voor leraren, studiebeurzen voor kansarme jongeren.

Meer informatie:
Koninklijke Jongeneel
www.jongeneel.nl

DKG Group
www.dkggroep.nl

Publicatiedatum: