Tentoonstelling Modern Craft - The Power of Ceramics

Hedendaags keramiek waarbij het innovatieve aspect van het ambacht wordt belicht

De tentoonstelling Modern Craft - The Power of Ceramics spitst zich toe op hedendaags keramiek waarbij vooral het innovatieve aspect van het ambacht wordt belicht. Welke innovaties zien we? Wat is de invloed op de industrie? Wat zijn de huidige trends? Ontdek de wereld van het keramiek aan de hand van het werk van 30 Belgische en internationale keramisten. Hierbij gaan Brusselse ontwerpers en ateliers als Studio BISKT en Frizbee Ceramics in dialoog met makers als Ronan & Erwan Bouroullec, Sylvain Willenz en Ann Van Hoey.In vier hoofdstukken worden de verschillende aspecten die de wereld van het hedendaags keramiek zo interessant maken getoond. Van unieke stukken en experiment met materialen tot industriële productie op basis van ambachten. Zo stelt de Brusselse Sylvain Willenz naast zijn Razzle Masks, handgemaakt en stuk voor stuk unieke maskers, voor de eerste keer zijn Razzle Tiles tentoon. Deze tegels werden, in tegenstelling tot zijn maskers, machinaal en in grote oplage geproduceerd in samenwerking met Atelier Franssen

Ook het maken van eigen gereedschap en middelen is in opkomst en heeft een grote invloed op nieuwe productiemethoden. Charlotte Gigan en Martin Duchène, het duo achter Studio Biskt, besteden bijzonder veel aandacht aan de manier waarop hun objecten gemaakt worden. Daarbij maken ze gebruik van ingenieuze en technische maakprocessen om industriële producten toch een ambachtelijk karakter te geven. Studio BISKT, Designer of the Year 2022, concentreert zich op één bepaalde techniek, namelijk de extrusie van aardewerk waarvoor zij zelf hun gereedschap produceerde.

Naast technologische innovatie is er ook een hele beweging op zoek naar esthetische vernieuwing. Ontwerpers drijven het ambacht zover dat zij in staat zijn het materiaal naar hun eigen hand te zetten. Uitmuntend vakmanschap mondt dan vaak uit in originele vormen. Brusselse ontwerpster Naomi Gilon verweeft zo in haar oeuvre de modewereld met keramiek. In de tentoonstelling toont ze haar keramieken laarzen, genaamd Cowgirl Boots, en handtassen, Monstrous Metalic Bag en Monstrous Lava Bag. Hoewel hun fragiele aard, zijn het alle drie draagbare accessoires.

De tentoonstelling vindt plaats bij MAD Brussels: Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel. De tentoonstelling is van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 18u gratis toegankelijk voor het publiek. De laatste dag is 25 februari 2023.

Meer informatie:
MAD Brussels
www.mad.brussels


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven