Bolia boekt recordomzet en blijft uitbreiden

Het Deense designbedrijf Bolia blijft uitbreiden: er openen nieuwe winkels in Augsburg, Barcelona en Kopenhagen. Bovendien boekte het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Lars Larsen Group, vorig jaar een recordomzet van 1,3 miljard Deense kronen (175 miljoen euro), een verdubbeling van het groeitempo. In vergelijking met het voorgaande jaar nam de omzetgroei aanzienlijk toe met 12 procent.

De exponentiële groei van voorgaande jaren zet naar verwachting door in 2023. Bolia verkoopt momenteel haar collecties via haar eigen website en verschillende winkels in 30 Europese landen. Terwijl het Deense bedrijf zich in 2022 richtte op uitbreiding op de Duitse, Nederlandse en Franse markt, is het met de opening van zijn 80e winkel vanaf 2023 ook aanwezig in Spanje. In het hart van Barcelona, ​​​​de grootste stad van Catalonië, in een opmerkelijk gebouw aan de beroemde Avinguda Diagonal, deze nieuwe winkel zal zich uitstrekken over 500 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. De opening is gepland voor maart 2023. 

Met een nieuwe winkel in het centrum van Augsburg gaat de expansie ook door op de Duitse markt. Deze 79e Bolia-winkel beslaat een oppervlakte van 551 vierkante meter op de begane grond en eerste verdieping en is al de 19e winkel in Duitsland. De opening is gepland op 2 maart 2023. Als onderdeel van het designfestival 3daysofdesign opent Bolia in juni ook een nieuwe locatie in Kopenhagen, die dienst zal doen als flagshipstore, showroom en Bolia Professional-werkruimte. De grootste Bolia-winkel tot nu toe wordt gebouwd in een monumentaal pand in de historische wijk Kuglegården: op meer dan 1.300 vierkante meter laten panoramische ramen natuurlijk licht het pand binnenstromen en accentueren ze de architectonische details perfect. 

De afgelopen jaren heeft Bolia het assortiment voortdurend ontwikkeld met bijzondere aandacht voor design, kwaliteit en duurzaamheid - en zoals de resultaten van het boekjaar 2021/2022 laten zien, hebben de inspanningen hun vruchten afgeworpen. Ondanks een omgeving die wordt gekenmerkt door aanzienlijke stijgingen van materiaalprijzen en diverse leveringsproblemen, is Bolia trouw gebleven aan zijn beloften: het bedrijf blijft al zijn meubels in Europa produceren en gebruikt alleen FSC-gecertificeerd hout en materialen van de hoogste kwaliteit.

Meer informatie:
Bolia
www.bolia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven