Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goldman Sachs-analist Jeffrey Currie in het FD:

'We staan pas aan het begin van een tijdperk van hoge grondstoffenprijzen'

Hoge prijzen voor grondstoffen? Wen er maar aan, zegt Goldman Sachs-analist Jeffrey Currie (56) in een interview met het Financieele Dagblad (FD). Volgens de grondstoffenspecialist is er jarenlang te weinig geïnvesteerd en daarvoor betalen we nu de prijs. 'Dit is de wraak van de oude economie.'

FOTO TER ILLUSTRATIE Hywit Dimyadi | Dreamstime.com 

'Je ziet het om je heen gebeuren. Een hoge inflatie, oplopende rente. Beleggers steken hun geld weer in de oude economie. Maar het probleem van het te lage aanbod is niet zomaar opgelost. Het duurt jaren voordat beleggers er weer echt vertrouwen in krijgen en er voldoende geld naar de sector vloeit. En dan is er wel geld, maar niet genoeg materieel en menskracht. Daardoor schieten de kosten omhoog en blijven grondstoffen duur. De hele cyclus kan rustig tien jaar of langer duren', zegt Currie in het interview met Jeroen Groot van het FD.

Lees hier het volledige artikel.

Publicatiedatum: