VidaXL ziet winst 7% stijgen naar €177 miljoen

VidaXL heeft de omzet naar €762 miljoen, een plus van 12,5%, zien stijgen. 'Onderaan de streep kon in Venlo gerust een extra grote vlaai worden aangesneden: de winst steeg met 7% naar €177 miljoen. Honderzevenenzeventig miljoen! Dat doen de jonge eigenaren en Quote 500-leden Wouter Bakker en Gerjan den Hartog best lekker. De Nederlandse schatkist streek €32 miljoen aan winstbelasting op, de heren konden zelf €25 miljoen dividend in hun spaarpot stoppen', meldt Quote, die in de jaarcijfers van 2021 is gedoken.


Op Trade Port Noord, in het logistieke hotspot Venlo, is het grootste distributiecentrum van vidaXL gebouwd. Het vloeroppervlak is 141.000 m². Bestaande uit zes warehouses, 4750 m² vloeroppervlak kantoor, 163 docks, 51.595 m² terreininrichting en een atrium.

Volgens het zakenmagazine is de winst is niet helemaal te daken aan een florerende handel. 'Dankzij de verkoop van een bedrijfspand werd een boekwinst geboekt van net geen €50 miljoen die dus in de winst- en verliesrekening verwerkt is. Het betrof een zogenaamde sale-and-leaseback-constructie waarbij een blokkendoos verkocht werd aan de Duitse belegger Deka', aldus Quote. 'Ook in 2022 gaat VidaXL een recordwinst boeken', weet de reactie al te melden.

VidaXL is een in Nederland gevestigd internationale online retailer en biedt een assortiment van duizenden producten in diverse categorieën zoals huis, tuin, meubelen en sportartikelen. vidaXL verkoopt haar producten via 31 webwinkels aan klanten in Europa, Verenigde Staten en Australië.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven