Hans Filippini (Leolux) over Destination: Design:

"Nooit verwacht dat we aantal exposanten wéér zouden verdubbelen"

Na een succesvolle lancering in 2022 leiden Leolux en Label Vandenberg, als initiatiefnemers van vakevenement Destination: Design, de formule het nieuwe jaar in. Van 22 t/m 24 januari 2023 worden professionals op het gebied van interieurdesign en architectuur in Eindhoven uitgenodigd om de meest recente collecties van 49 internationale exposanten te ontdekken. Het evenement, dat in goede banen wordt geleid door projectmanager Charlotte Verschuuren, vindt plaats in het befaamde Klokgebouw. 

Dat er veel vraag is naar een event als Destination: Design is duidelijk. Maar waarom? "Ten eerste heeft de vorige geslaagde editie ervoor gezorgd dat andere merken ook onderdeel willen zijn", legt Hans Filippini van Leolux uit. "Ten tweede is het de macht der gewoonte. De branche is gewend om in deze periode nieuws te lanceren tijdens IMM Cologne. Bedrijfsprocessen zijn daar zelfs op aangepast. Zo ook bij ons en de overige exposanten. Het wegvallen van de beurs is en blijft de reden dat wij begonnen zijn met een eigen event."


Hans Filippini van Leolux.

'Uit de hand gelopen hobby'
Voordat Destination: Design leven in werd geblazen organiseerden Leolux en Label Vandenberg wel eens een klein evenement. De deelnemers waren op één à twee handen te tellen. Dit aantal werd de afgelopen editie van Destination: Design verdubbeld. En nu wordt het aantal weer twee keer zo groot gemaakt.

"Eerlijk gezegd hadden we dit van te voren niet verwacht", geeft Hans al lachend toe. "Het is inmiddels een uit de hand gelopen hobby aan het worden. Van te voren leek het ons mooi om twee hallen te kunnen vullen. Uiteindelijk zijn het er vier geworden. En zelfs nu hebben we verschillende partijen moeten teleurstellen." Daphna Laurens ontwerpt nieuw ruimtelijk concept 
De eerste editie viel onder andere op door het frisse ruimtelijke concept van de Eindhovense ontwerpstudio Daphna Laurens. Daarom tekent het duo dit jaar ook voor het ontwerp dat bezoekers prikkelt en inspireert. Net als in de eerste editie staat het open en eenduidige karakter centraal.

Binnen dit concept zullen onder andere Nederlandse, Belgische, Duitslands, Italiaanse en Zwitserse bedrijven hun noviteiten tonen. "Destination: Design heeft zich snel ontwikkeld tot een relevant platform voor nieuwe producten op het gebied van meubels, stoffen, tapijten en verlichting", aldus Hans. 


Van productielocatie naar evenementenlocatie
Het Klokgebouw in Eindhoven wordt de nieuwe locatie van Destination: Design. Wat vroeger een belangrijke productielocatie van Philips’ eigen bakeliet was, is nu een aantrekkelijke plek voor innovatieve ondernemers uit de creatieve industrie. Deze strategische plek zorgt ervoor dat het driedaagse evenement ook aantrekkelijk is voor de Belgische en Duitse markt. "Qua bereikbaarheid en parkeergelegenheid is het Klokgebouw een heel geschikte evenementenlocatie en daarbij heeft het gebouw verschillende ruimtes en dus de potentie om mee te groeien met het aantal deelnemers."

Voor de 'twijfelaar'
Ten slotte wil Hans duidelijk maken dat een bezoek aan Destination: Design zeker de moeite waard gaat zijn. "Waar heb je nou 49 designmerken bij elkaar in Nederland, die hun producten presenteren voor het hogere segment? Iedereen kan op eigen kracht iets laten zien, maar door de krachten te bundelen maak je elkaar sterker."

Tours en openingstijden:
Voor interieurarchitecten en stylisten worden er tours gegeven langs de hoogtepunten van Destination: Design. De tours zijn gecureerd door een design guide en focussen zich op het duiden van nieuwe producten en innovaties.

Zondag 22 januari: 10.00 tot 18.00 uur
Maandag 23 januari: 10.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 24 januari: 10:00 tot 16:00 uur

Kosteloos aanmelden voor Destination: Design kan via deze link.

Meer informatie:
Destination: Design
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven
www.destinationdesign.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven