'We staan op het punt om voor het eerst actie te gaan voeren'

Ruim 85% van de stemmers veegt eindbod van Hibin van tafel

Op 13 december jl. zijn vakbonden en werkgevers bijeengekomen om het resultaat van de stemming van de bonden te bespreken. De meeste leden van de vakbonden hebben tegen het resultaat gestemd. Dit tot teleurstelling van de werkgevers, aangezien het bod dat ter stemming is voorgelegd, door de bonden zelf op tafel was gelegd. 

"Na de afwijzing legden werkgevers het resultaat bij ons terug als eindbod. Zij hebben er maling aan dat honderden vakbondsleden (ruim 85% van de stemmers!) al tegen het eindbod hebben gestemd", aldus het FNV.

Video-oproep Matthijs en Jan Arend
"We staan op het punt om voor het eerst in de geschiedenis van de cao Hibin actie te gaan voeren", laat het FNV weten. "Dan moeten we eerst vaststellen of genoeg van jullie bereid zijn een ultimatum te stellen en actie te voeren. Daarom hebben Matthijs en Jan Arend een belangrijke boodschap."


"Als 75% van de aanwezige leden op de vergaderingen vóór actie stemt, kunnen we een ultimatum naar de werkgevers sturen en een laatste kans geven om te reageren voordat we in actie komen. Het is dus van het grootste belang dat er veel mensen komen. Want een actie kan alleen doorgaan als de leden met elkaar laten zien dat ze ervoor gaan", aldus de FNV.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven