"Aan de ontwerptafel ben ik volledig in mijn element"

Interieurarchitect Overmars zet nieuwe stap

Jeroen Overmars, bekend van het tv-programma ‘Van woonvilla naar droomvilla’ en als interieurarchitect bij Designa Interieur en Architectuur, start zijn eigen onderneming. Onder de vlag van Jeroenovermars Interieurarchitectuur maakt hij zijn eigen ontwerpen en begeleidt hij het uitvoeringsproces tot en met de oplevering. "Aan de ontwerptafel komt mijn creativiteit het meest tot zijn recht en ben ik volledig in mijn element", zegt Jeroen.


Jeroen Overmars. Foto: © Bob van Deurzen.

Interieurarchitectuur zit in Jeroen zijn DNA. Van jongs af aan wist hij zeker dat hij hier zijn werk van wilde maken. Hij startte zijn studietraject aan het mbo om vervolgens aan de Hogeschool Mechelen en Universiteit van Antwerpen cum laude af te studeren. Hij werkte sinds 2017 bij Designa. Het bedrijf lanceerde in 2016 het programma ‘Van woonvilla naar droomvilla’, dat word uitgezonden op RTL4. Naast dat Overmars als interieurarchitect veel bijzondere projecten uitvoerde bij Designa, werd hij één van de presentatoren van het tv-programma. "Ik heb bij hier heel veel ervaring opgedaan. Ik merkte wel dat ik steeds minder vaak aan de tekentafel zat, terwijl daar nou juist mijn kracht ligt en ik daar heel gelukkig van wordt. Ook vind ik ondernemen mooi. Daar wil ik meer mee doen."

Eigen werk
In goed overleg heeft hij zijn tijd bij Designa afgesloten om onder zijn eigen naam verder te gaan. "Het is fijn om zélf alles te bedenken en in uitvoering te brengen. Of het nu nieuwbouw, verbouw of renovatie betreft: ik ben betrokken van ontwerp tot aan eindoplevering en alles ertussenin en werk altijd samen met een team van specialisten. Zo kan ik de kwaliteit bewaken."

Als interieurarchitect maakt hij van bijvoorbeeld een nieuw appartement of landhuis een waardevolle woonplek voor de bewoner(s). Zijn hart gaat nóg sneller kloppen van panden met een ziel, zoals een oude fabriekshal die tot woning omgebouwd mag worden. "Dit soort panden hebben al een eigen karakter, het is interessant om dit te combineren met een nieuw interieur. Hotels en horeca vind ik eveneens mooi om te doen; daar kun je wat extremer en prikkelender uitpakken dan in woningen."

Wie de opdrachtgever ook is, volgens Overmars is ontwerpen voor 80 procent luisteren en inleven. "Wat ik wel in de gaten houd, is dat een bepaalde rust uitgaat van het geheel. En pure materialen hebben voor mij wel de voorkeur."

Rust en ruimte
De start van Jeroenovermars Interieurarchitectuur is voor Overmars niet het eerste hoogtepunt van dit jaar. Eerder verhuisde hij voor de liefde van Deventer naar het Friese Wyns en trouwde hij met presentator en mediaproducent Sipke Jan Bousema. Dat hij nu in het Noorden woont, terwijl hij zich met zijn werkzaamheden richt op het hele land, is voor hem prima. "Ik ben het vele reizen wel gewend. Bovendien denk ik dat Wyns juist de goede plek is voor mij om als interieurarchitect te ondernemen. Deze plek geeft me rust en ruimte, wat bijdraagt in het maken van een goed ontwerp."

Meer informatie:
Jeroenovermars Interieurarchitectuur
06 30 92 18 52
info@jeroenovermars.nl
www.jeroenovermars.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven