Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winnaar Archiproducts Design Awards 2022

'Bloomlight is een lantaarn die zich naar voorbijgangers buigt als organisch wezen'

Geïnspireerd door de beweging van gras in de wind, is Bloomlight een lantaarn die zich naar voorbijgangers buigt als een organisch wezen. Wanneer een persoon dichter bij het werk komt, buigt Bloomlight zich nieuwsgierig naar die persoon en bloeit op om meer licht te onthullen, wat een troostende ervaring in de nacht creëert. Op dezelfde manier, wanneer mensen langs een rij Bloomlights lopen, zullen de lantaarns elke persoon binnen hun bereik volgen als ze "door" het licht gaan. Het ontwerp is van de Nederlandse Studio Vouw. 

Bloomlight herdenkt wat straatverlichting zou kunnen zijn: interactief, kalmerend, adembenemend. De filosofie van Bloomlight is om iets te creëren dat nieuwsgieriger en natuurlijker beweegt dan de meeste technologische objecten en ook een statement maakt over lichtvervuiling; het licht van de Bloomlight schijnt alleen fel als het nodig is, de rest van de tijd is het schemerig en passief, zodat het sterlicht erboven centraal staat.

De filosofie van Bloomlight en Vouw is dat design en technologie kunnen helpen om mensen samen te brengen, hun tempo te vertragen en in te gaan tegen wat tegenwoordig het hoofddoel ervan is. De toename van mensen, vooral tieners, die mobiele telefoons gebruiken wordt in verband gebracht met de toename van eenzaamheid en het gevoel buitengesloten te zijn.

Met Bloomlight en zijn technologie hoopt Vouw de openbare ruimte om te vormen tot een subtiele interactieve ervaring en tegelijkertijd de straatverlichting opnieuw uit te vinden tot een artistieke, ontspannende en inspirerende ervaring.

Meer informatie: archiproducts.com

Publicatiedatum: