Advertorial

De kracht van verlichting: Hoe je de beste sfeer in je huis kunt creëren

Net als ieder ander wil je waarschijnlijk ook de beste sfeer creëren in je huis. Maar toch komt het vaak voor dat de kracht die verlichting kan hebben over het hoofd wordt gezien. Het is verbazingwekkend wat een verschil je met de juiste verlichting kunt maken in een kamer! Of je nu wilt ontspannen en tot rust wilt komen na een lange dag of een gezellige uitnodigende sfeer wilt creëren voor vrienden en familie tijdens sociale aangelegenheden. Hier lees je enkele tips over hoe je verlichting in jouw voordeel kunt gebruiken.

Soorten verlichting
De soorten verlichting die je kiest kunnen het verschil maken bij het creëren van een sfeer. Natuurlijk licht is altijd een mooie bijkomstigheid, dus probeer waar mogelijk gedurende de dag zoveel mogelijk de gordijnen te openen. Om de juiste sfeer in huis te creëren kun je gebruik maken van trimless spots. Die zijn ideaal als natuurlijk licht geen optie is. Ze zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen voor de perfecte balans zorgen tussen natuurlijk licht en kunstmatig licht.

Wandspots
Wandspots zijn de perfecte manier om je ruimte op te lichten. En zorgen tegelijkertijd voor meer stijl en elegantie. Of je nu een subtiele sfeer wilt toevoegen of meer directe verlichting wenst, ze maken het gemakkelijk om vorm en functie te combineren.  Wandspots kunnen makkelijk in hoogte en hoek worden versteld om zo de stemming die je wilt creëren perfect te vangen. En omdat ze er in verschillende stijlen zijn, vind je zeker iets dat past bij de inrichting van je huis.

Sfeerverlichting
Sfeerverlichting is ontworpen om het licht gelijkmatig over een ruimte te verdelen door middel van losse lampen of plafond en wandlampen. Dit soort verlichting is perfect om een ontspannen stemming te creëren en voldoende verlichting te bieden voor activiteiten zoals lezen of het ontvangen van gasten. Om het effect van sfeerverlichting te maximaliseren kun je proberen meerdere bronnen in een ruimte te gebruiken, zoals met onder andere staande lampen of andere leuke hanglampjes. Dit helpt evenwicht en diepte te creëren zonder dat het te hard of overheersend wordt.   

Door de juiste soorten verlichting te kiezen en ze strategisch in je huis te plaatsen, kun je gemakkelijk verschillende sferen creëren. Afhankelijk van wat je op een bepaald moment nodig hebt. Met slechts een paar eenvoudige veranderingen hier en daar kun je iedere kamer omtoveren tot een ruimte die zowel uitnodigend als functioneel is! Of je nu op zoek bent naar sfeer of meer naar taakgericht licht, met de juiste verlichting is alles mogelijk!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven