Marco Barbuio van Duo Meubel Agenturen en BXB Interior Collections

"Wij willen positief blijven, ons focussen op kansen die voorbij komen en die ook zelf creëren"

2022 is geschiedenis. Het was een jaar dat vooral in het teken stond van de coronapandemie, de uitbraak van apenpokken, inval door Rusland in Oekraïne, het WK Voetbal en het overlijden van koningin Elizabeth II. Als interieurbranche hadden we te dealen met oplopende tarieven van grondstoffen, energie en vervoer, maar over het geheel genomen draaiden veel bedrijven een goed jaar.

Inmiddels is 2023 aangebroken. Benieuwd wat we van dit jaar kunnen verwachten. We vragen het Marco Barbuio (foto) van Duo Meubel Agenturen en BXB Interior Collections. Het agentschap vertegenwoordigt topmerken als Bulo, Conde House, Designwerk, Loop Carpets en Sudbrock in Nederland en België en is naast agent ook totaalaanbieder en daarmee aanspreekpunt voor zowel retailers, architecten als projectinrichters. 

Wat zie je als grootste uitdaging voor 2023? 
"Ons niet laten beïnvloeden door de economische malaise en de negatieve lading die daardoor meekomt. Wij willen positief blijven en ons focussen op de kansen die voorbij komen en zelf kansen creëren."  

Hoe heeft de huidige inflatie impact op je bedrijf en de sector? 
"Wat de impact is op de sector, is lastig te vatten in een eenduidig antwoord. Ik heb verschillende berichten vanuit de markt ontvangen, zowel negatief als positief. "
Vooralsnog hebben wij met onze agenturen weinig gemerkt van de inflatie. Wij sluiten dit jaar wederom met een mooie groei af.

Waar de consument zijn of haar euro volgend jaar aan uit zal geven is afhankelijk van veel factoren. Wat de inflatie gaat doen met onze sector in 2023 blijft koffiedik kijken."  

Wat is er sinds corona veranderd? 
"Dat is een hele algemene vraag, maar als ik deze vraag op onze branche betrek zijn er wel een aantal zaken significant veranderd. Onze omgangsvormen zijn veranderd en de manier waarop we zaken doen met elkaar. Dit vind je vooral terug in het beurzenlandschap. Bij de internationale buitenlandse beurzen hebben er verschuivingen plaatsgevonden, huisshows zijn belangrijker geworden. Voor Nederland en België zijn de beurzen die in deze landen worden georganiseerd ook belangrijker geworden."

Waar kijk je met trots op terug? 
"Met gepaste trots kijken wij terug naar onze groeicijfers, de uitbreiding met onze bestaande relaties, onze showroom in De Woonindustrie – steeds meer partijen weten ons hier te vinden en de uitbreiding in onze klantenportfolio."

Wie wil je in het nieuwe jaar een hart onder de riem steken? 
"De mensen in Oekraïne en iedereen die direct en indirect getroffen is/ wordt door de gevolgen van deze verschrikkelijke oorlog." 

Meer informatie:
BXB Interior Collections
Marco Barbuio +31 6 15 08 70 60
Carla Barbuio +31 6 14 48 26 68
info@bxb-interiorcollections.nl  
www.bxb-interiorcollections.nl  

Showroom
De Woonindustrie
Standnummer: B014a & B014b
Symfonielaan 1
3438 EW Nieuwegein


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven