Erwin A. van Steenwijk van Falmec Nederland: "2023 wordt voor ons een jaar van groei"

2022 is geschiedenis. Het was een jaar dat vooral in het teken stond van de coronapandemie, de uitbraak van apenpokken, inval door Rusland in Oekraïne, het WK Voetbal en het overlijden van koningin Elizabeth II. Als interieurbranche hadden we te dealen met oplopende tarieven van grondstoffen, energie en vervoer, maar over het geheel genomen draaiden veel bedrijven een goed jaar.

Inmiddels is 2023 aangebroken. Benieuwd wat we van dit jaar kunnen verwachten. We vragen het Erwin A. van Steenwijk (foto). Hij is commercieel directeur van Falmec Nederland, een vooraanstaand merk voor afzuigkappen dat zich kenmerkt door design, prestaties, kwalitatieve materialen, energie-efficiëntie en Italiaans vakmanschap.

Wat zie je als grootste uitdaging voor 2023?
"Dat is een mooie vraag. 2023 wordt voor ons een jaar van groei door de stijgende vraag naar onze designproducten. Zowel onze binnen- als buitendienst dient versterkt te worden om onze dealers zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen."

Hoe heeft de huidige inflatie impact op je bedrijf en de sector?
"Ik weet niet of inflatie het juiste woord is maar dat de markt in zijn algemeen aan het veranderen is, is een feit. We hebben onszelf in een moeilijk pakket gemanoeuvreerd, zitten vast op allerlei gebieden, denk maar aan de woning- en arbeidsmarkt. Er zal in ons marktsegment, en dat is de keukenretail, een terugloop zijn in het aantal verkochte keukens. Het starterssegment zal in zijn geheel terugvallen, omdat het bijna onmogelijk is om een hypotheek te krijgen. Het middensegment, dat zijn in mijn ogen de mensen die al langer een koopwoning hebben met een overwaarde. Deze groep zit eigenlijk ook vast, gedachte van: zullen we verhuizen of gaan we een deel van de overwaarde gebruiken om de keuken en/of badkamer te moderniseren? Ik denk dat ze kiezen voor het laatste en blijven zitten in hun huidige woning. Het hogere segment zal weinig invloed ondervinden van de financiële perikelen, deze groep zal gewoon de plannen blijven uitvoeren. Wij kunnen met onze luchtzuiveringstechnieken, verpakt in een design jas, de vraag vanuit de verschillende segmenten invullen."


De Shelf is een innovatief systeem van Falmec dat met zijn multifunctionele design in de huidige keukenconcepten en woonstijlen past. Het is één van de hoogtepunten uit de nieuwe Elements-collectie.

Wat is er sinds corona veranderd?
"Wat wij merken sinds we de coronaperiode achter ons hebben gelaten, is dat consumenten meer in en rond huis vertoeven. De leefomgeving zowel binnen als buiten wordt voorzien van luxe producten, zodat ze zichzelf thuis kunnen entertainen en van niemand afhankelijk zijn.
Wij als team zijn hechter geworden omdat we een tijd lang op elkaar waren aangewezen. Wat betreft mijzelf, ik ben erachter gekomen dat het leven best wel fragiel is en dat we het niet voor vanzelfsprekend moeten nemen."

Waar kijk je met trots op terug?
"Terugkijkend op de afgelopen 2 jaar ben ik trots op mijn Falmec team, in zeer korte tijd hebben we een volwassen organisatie neergezet, klaar voor verdere uitbouw van het merk in Nederland. Daarnaast hebben we ondanks langere productie en levertijden veel dealers en consumenten blij mogen maken met onze producten."

Wie wil je in het nieuwe jaar een hart onder de riem steken?
"Die is simpel, eigenlijk iedereen. Geloof in jezelf, stel je doelen, dromen mag, maar wees reëel. Wees lief en aardig voor elkaar en onthoud, wat je geeft ontvang je terug." 

Meer informatie:
Falmec Nederland BV
Vennestraat 24
2161 LE Lisse (ZH)
+31 (0)252 74 50 99
info@falmec.nl  
www.falmec.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven