24e Art Rotterdam krijgt duidelijker contouren

De 24ste editie van Art Rotterdam, van 9 tot en met 12 februari, krijgt steeds duidelijker contouren. Net als vorige jaren biedt de Rotterdamse Van Nelle Fabriek onderdak aan ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries met werk van aankomende en gevestigde kunstenaars. NN Group (o.a. Nationale Nederlanden), al zeven jaar partner van Art Rotterdam, heeft de genomineerden voor de NN Art Award bekendgemaakt. Recent zijn ook de selecties voor de buitenwerken op het terrein van de Van Nelle Fabriek en voor Sculpture Park in de Tabakshal afgerond.


Salim Bayri, Smartshop (links), Laura Jatkowski, unvergessen, installation close-up (midden) en Monali Meher, Melted Sand no. (rechts).
  
NN Art Award 2023
Jaarlijks reikt NN Group de NN Art Award uit aan een uitzonderlijke getalenteerde, en in Nederland opgeleide kunstenaar. Voor het eerst dit jaar konden ook kunstenaars uit de Prospects tentoonstelling hun werk inzenden voor een nominatie. Dit jaar bestond de jury voor de NN Art Award uit: Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift; Yolande Zola Zoli van der Heide, curator Van Abbemuseum; Inez de Brauw, kunstenaar en winnaar NN Art Award publieksprijs 2022; Ali Keles, verzamelaar en Founding Managing Partner Lakeside Capital Partners; Elisah van den Bergh, curator NN Kunstcollectie. De juryleden waren stuk voor stuk onder de indruk van de hoge kwaliteit van de gepresenteerde werken. Uiteindelijk heeft de jury uit de 34 inzendingen de volgende kunstenaars genomineerd voor de NN Art Award:

  • Kévin Bray - Upstream Gallery
  • Monali Meher - Lumen Travo
  • Laura Jatkowski - Prospects
  • Salim Bayri  - Prospects 

De werken van de vier genomineerde kunstenaars zijn te zien in de NN Art Award stand op Art Rotterdam 2023. De bekendmaking van de winnaar, die een geldprijs van € 10.000,- ontvangt, vindt plaats tijdens de Press Preview van Art Rotterdam op woensdag 8 februari. Daarnaast koopt NN Group een kunstwerk van één van de vier genomineerden aan voor de bedrijfscollectie van NN Group. Van alle genomineerden zal een online artikel verschijnen op GalleryViewer.com.

Meer informatie:
Art Rotterdam
www.artrotterdam.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.