Exportmanager Dimitri Ftits van beddenfabrikant RUF|Betten:

"Betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit zijn belangrijker geworden dan de prijs"

2022 is geschiedenis. Het was een jaar dat vooral in het teken stond van de coronapandemie, de uitbraak van apenpokken, inval door Rusland in Oekraïne, het WK Voetbal en het overlijden van koningin Elizabeth II. Als interieurbranche hadden we te dealen met oplopende tarieven van grondstoffen, energie en vervoer, maar over het geheel genomen draaiden veel bedrijven toch een goed jaar.

Inmiddels is 2023 aangebroken. Benieuwd wat we van dit jaar kunnen verwachten. We vragen het Dimitri Ftits, Verkaufsleitung Export / Export Manager van RUF|Betten GmbH, dat in De Woonindustrie een showroom heeft.

Wat ziet u als de grootste uitdaging voor 2023?
"Om, ondanks de stijgende kosten, de nodige investeringen te doen om als merk volledig aanwezig te blijven bij de eindklant of om het merk bekend te maken in andere landen en efficiënt te blijven produceren, wat steeds moeilijker wordt door een gebrek aan goed gekwalificeerde specialisten."

Hoe beïnvloedt de huidige inflatie uw bedrijf en de bedrijfstak?
"Inflatie heeft een dubbel effect op RUF|Betten:
1. op de kosten aan de productiekant (energie, materiaal, machines, personeelskosten),
2. op de detailhandelaar, die ook zijn calculaties moet aanpassen vanwege de stijgende kosten en dus stijgt de prijs dubbel voor de eindconsument."  

Wat is er veranderd sinds corona?
"Betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit zijn belangrijker geworden dan de prijs. Dit heeft het dure prijssegment versterkt en ons geholpen de crises tot nu toe goed door te komen."

Waar kijk je met trots op terug?
"Dat RUF|Betten weer veel meer aanwezig is buiten Duitsland en dat we daar ook steeds meer gezien worden als een merk met onze waarden van kwaliteit, innovatie, design, functionaliteit en betrouwbaarheid."  

Wie zou je in het nieuwe jaar willen steunen?
"Het liefst iedereen die het nodig heeft - maar vooral de kinderen in nood gaan mij zeer ter harte, zij die uit Oekraïne moesten vluchten of zij die hier in West-Europa - een rijk Europa - in nood leven, waar volgens mij kinderen geen honger mogen lijden. Kinderen zijn onze toekomst. De acties van gebruikers vandaag moeten altijd rekening houden met de toekomst van onze kinderen. Daarom mag klimaatbescherming met al haar facetten in dit verband niet worden vergeten. Actieve klimaatbescherming vandaag is steun voor toekomstige generaties."

Meer informatie:
RUF|Betten
dimitri.ftits@ruf-betten.de    
www.ruf-betten.de       

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven