Familiebedrijf start transitie naar de volgende generatie

Harm Mulder neemt tapijtenfabrikant uit Genemuiden volledig over

In 2025 bestaat het bedrijf 100 jaar. Deze mijlpaal bereik je niet vanzelf, daar moet je elke dag hard voor werken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dat beseffen ze ook bij tapijtenfabrikant en familiebedrijf Rinos. De onderneming kondigde gisteren, woensdag 21 december de transitie naar de volgende generatie aan. Deze overgang gaat gepaard met een wijziging van de eigendomsstructuur en de introductie van de vijfde generatie Mulder in het familiebedrijf.


Martin en Harm Mulder (rechts).

Harm zal het eigenaarschap van Rinos vanaf 2023 volledig overnemen met het oog op de toekomstige opvolging door zijn kinderen. Martin gaat vanaf dan verder als eigenaar van de Franse tak; Benoit le Tapis Brosse (BTB). Beide ondernemingen zullen hun activiteiten onafhankelijk van elkaar voortzetten, maar blijven samenwerken. Daarnaast wordt gekeken op welke manier de kinderen van Harm - Herman en Age – een rol kunnen gaan vervullen in de dagelijkse leiding van Rinos. Het feit dat de continuïteit van Rinos als familiebedrijf nu is gewaarborgd geeft Martin de ruimte om andere wegen in te slaan.

Continuïteit staat voorop
Als familiebedrijf is Rinos altijd gericht op de toekomst. Het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf en een gezonde overdracht naar de volgende generatie zijn daarbij belangrijke speerpunten. Rinos werd in 1925 opgericht. De broers Martin en Harm Mulder (4e generatie) werken beiden al meer dan 35 jaar in het bedrijf. In 2013 hebben Martin en Harm de dagelijkse leiding van het bedrijf overgedragen aan een nieuw managementteam en in 2020 werd Peter Kuipers benoemd tot Algemeen Directeur. Dit alles ter overbrugging naar de volgende generatie. Nu is het moment aangebroken om de transitie naar de volgende generatie in gang te zetten.

Martin Mulder licht toe: "Het is een goed moment om het stokje over te dragen. Rinos heeft een mooie uitgangspositie in de markt en met het eigenaarschap van Harm en zijn zonen blijven de familiewaarden en de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. Ik kan met een gerust hart afstand nemen van het bedrijf en weet dat onze toegewijde medewerkers in goede handen zijn. Dat geeft mij de mogelijkheid om me volledig te richten op BTB en daarnaast nieuwe paden te bewandelen."

Harm Mulder voegt daaraan toe: "Ik vind het prachtig dat ik het familiebedrijf samen met mijn zonen kan voortzetten. Op die manier kan het erfgoed worden doorgegeven aan de vijfde generatie. Rinos is een gezond bedrijf en er is hard gewerkt om de organisatie naar het huidige niveau te brengen. Dankzij het vakmanschap van de huidige medewerkers en met de komst van mijn zonen ben ik ervan overtuigd dat een gezonde toekomst van Rinos gewaarborgd is."

Nieuwe generatie 
Herman en Age Mulder kijken ieder vanuit hun achtergrond (respectievelijk Finance en Supply Chain Management) naar de mogelijkheden om een rol te vervullen binnen Rinos. Voor Herman betekent dat dat hij op 1 februari 2023 start binnen Rinos als Project Manager. Herman heeft eerder ervaring opgedaan bij een financieel adviesbureau en een ander familiebedrijf. Age zal zich, na een langer verblijf in het buitenland, in 2024 gaan oriënteren op een concrete rol binnen Rinos.

Continuïteit gewaarborgd
De familie Mulder is vanaf de oprichting nauw betrokken geweest bij het familiebedrijf en hecht veel waarde aan het koesteren van opgebouwde relaties, zowel in- als extern. Peter Kuipers blijft aan als Algemeen Directeur van Rinos en kijkt ernaar uit om de volgende generatie op te leiden. Martin zal zijn kennis en ervaring waar nodig blijven inzetten om de transitie soepel te laten verlopen.

A-merk tapijtlabels
Rinos is een gespecialiseerde fabrikant van schoonlooptapijt en kokosmatten. Het bedrijf werd in 1925 opgericht in 'tapijtstad' Genemuiden. In 1996 ging het eigendom over naar de vierde generatie van de familie Mulder. Inmiddels levert Rinos haar producten wereldwijd aan groothandels en distributeurs, die deze producten onder hun eigen merk verder verspreiden naar onder meer kantoren, winkels, hotels, ziekenhuizen en woningen. Daarnaast levert Rinos specifiek ontwikkeld private label schoonlooptapijt en componenten aan A-merk tapijtlabels en aan producenten van bedrukte logomatten. Vanuit haar specialistische rol heeft Rinos innovatie, kwaliteit, logistieke service en marketingsupport hoog in het vaandel staan. Er werken momenteel 60 mensen bij Rinos. Over Benoît le Tapis Brosse (BTB) BTB is een groothandel in natuurtapijt en diverse soorten entreematten voor de professionele markt, de bouwmarkt en voor tuincentra en is marktleider in Frankrijk. Het bedrijf werd in 1986 overgenomen door de familie Mulder. Er werken momenteel 35 mensen bij BTB. 

Meer informatie:
Rinos
Klaas Fuitestraat 12
8281 BZ Genemuiden
www.rinos.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.