Philips haalt opgelucht adem: testresultaten apneu-apparaten positief

De kans dat gebruikers van de eerste generatie slaapapneu-apparaten van Philips gezondheidsschade hebben opgelopen bij gebruik van het apparaat is zeer klein. Dat stelt het medisch technologiebedrijf na onderzoek.Philips geeft een update over het uitgebreide test- en onderzoeksprogramma van haar dochteronderneming Philips Respironics. De onderzoeken zijn uitgevoerd naar aanleiding van de vrijwillige veiligheidsmelding, vanwege mogelijke gezondheidsrisico's van het op polyester gebaseerde polyurethaan (PE-PUR) geluiddempende schuim, in specifieke CPAP-, BiPAP- en mechanische beademingsapparaten.

Na eerdere updates zijn nu de aanvullende testen en beoordelingen voor de eerste generatie DreamStation slaapapneu-apparaten afgerond (ongeveer 68% van het totaal geregistreerde apparaten wereldwijd). Deze geteste apparaten zijn, zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing, niet blootgesteld aan ozon.

Het test- en onderzoeksprogramma is uitgevoerd in samenwerking met vijf onafhankelijke, gecertificeerde testlaboratoria. De resultaten van het programma zijn bekeken en beoordeeld door gekwalificeerde, externe deskundigen en deskundigen van Philips Respironics en door een extern medisch panel.

Lees hier het complete persbericht van Phillips


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.