Hallenstructuur wordt veranderd: opzet over zeven beurshallen

'Aanmeldingen imm cologne stromen binnen'

Van 4 t/m 7 juni 2023 opent de imm Spring Edition haar deuren. De speciale editie van de internationale vakbeurs voor meubelen, imm Cologne, heeft al een groot aantal aanmeldingen - met nog bijna zeven maanden te gaan voordat de show begint. ''Marktleiders als Koinor, Polipol, Voglauer, Mobitec en Hjört Knudsen hebben hun deelname bevestigd en er zijn al intensieve gesprekken gaande met andere potentiële beursdeelnemers", laat de organisatie weten.

Op basis van het huidige tussenresultaat kan de interieurbranche na een pauze van twee jaar als gevolg van de pandemie met vertrouwen de toekomst tegemoet zien. De imm Spring Edition vindt plaats op een expositieruimte van 132.000 m² verdeeld over zeven hallen. Naast het Pure Galleries-concept dat is geïnspireerd op de stijl van de kunstbeurs Art Cologne, presenteert de consumentenrelevante Home-afdeling een innovatie: het nieuwe formaat Interior Platforms.

"Voor ons is imm cologne de vakbeurs waarmee internationale groepen klanten kunnen bereiken. Op andere evenementen kunnen we deze doelgroepen niet ontmoeten. We kijken uit naar Keulen", aldus Ralf Lötfering, Sales Director DACH voor Mobitec. Marc Greve, uitvoerend directeur van Polipol deelt deze mening: "We kijken uit naar de persoonlijke ontmoetingen en naar de uitwisseling in Keulen." De voorjaarseditie biedt de branche de mogelijkheid om voor het eerst sinds lange tijd nationale en internationale inrichtingsoplossingen in Keulen "live" in geconcentreerde vorm te presenteren. Michael Schäfer, Sales Manager DACH, Hjort Knudsen, kijkt reikhalzend uit naar de beurs. "Hjort Knudsen neemt graag deel aan de imm Spring Edition 2023 om de toonaangevende vakbeurs imm cologne kracht bij te zetten." Het eenmalige uitstel tot juni heeft de pandemiegerelateerde onzekerheid uit het verleden weggenomen. Martin R. Fütterer, Business Area Director bij Voglauer bevestigde dit: "imm cologne is altijd de plaats geweest waar we onze nieuwe producten aan de markt presenteren. De beslissing om het evenement in juni te organiseren biedt ons de kans om onze nieuwe ontwikkelingen aan de hele branche."

De zaalstructuur wordt aangepast aan de Special Edition van imm cologne. "Het doel van de imm Spring Edition is om de juiste setting te creëren voor effectief zakendoen. We hebben daarom gekozen voor een compacte opzet over zeven beurshallen. Hierdoor komt de focus te liggen op een uitwisseling waarin het bedrijfsleven centraal staat en het maakt de deelname bovendien gemakkelijk berekenbaar voor de exposanten", aldus Bernd Sanden, directeur van de imm Spring Edition.

Het Home-gedeelte bevindt zich dit jaar in de hallen 5, 6 en 10 van het beursterrein in Keulen. Zowel moderne meubels voor superieur wooncomfort als flat-pack meubels voor jong wonen worden gepresenteerd. Zitmeubelen, slaap- en woonkamermeubels, kindermeubels, rekkensystemen, speciale assortimenten en accessoires vallen onder het uitgebreide aanbod van de rubriek Wonen.

Verder wordt in hal 10.1 het nieuwe format Interior Platforms gepresenteerd. Zo komen vanaf 2023 ook de thema's Wandelementen, Vloer, Licht, Badkamer (meubels en accessoires), Bouwtechniek en Inrichtingselementen aan bod en ronden ze het omvangrijke aanbod van de imm Spring Edition af. De Home Sleep Section, bestaande uit de Sleep Lounge en Pillow Talks, vult de hele hal 9. Hier staan ​​innovatieve, slaapgerelateerde producten en concepten centraal.

De vakbezoekers kunnen zich verheugen op revolutionaire matrassen en slaapsystemen, boxspringbedden, waterbedden en hoogwaardige accessoires en textiel. Pure Galleries, het nieuw bedachte format voor high-end design, viert zijn première in hal 11.2 en zal de exposanten en vakbezoekers een kunstgaleriesfeer toveren. Innovaties op het gebied van inrichting, kleur, meubels, verlichting, textiel, behang en accessoires worden gepresenteerd in deze galerie-achtige tentoonstellingssetting. De Speakers Corner - een forum voor nieuwe producten en innovaties uit de sectie Wonen - zal fungeren als ontmoetingspunt in het midden van de hal en zal de deelnemers aanzetten tot verdere uitwisseling.

Meer informatie:
imm cologne
www.imm-cologne.com 

Exclusieve vertegenwoordiging van Koelnmesse GmbH in Nederland
Hans Verschuur
H.Verschuur@koelnmesse.nl
Tel: 0031 64 608 4809


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.