Woonwinkel De Bonte Hont geopend

Afgelopen vrijdag is De Bonte Hont – die naar eigen zeggen bekend staat om de 'unieke handgemaakte meubelen en stalen deuren' – in Dokkum geopend. Na ruim acht maanden verbouwen hebben Menno en Donna van der Weg een volledig nieuw pand gerealiseerd waarin vanaf nu de showroom, winkel én werkplaats van de Bont Hont gevestigd is. Dat meldt het platform In-Dokkum.


Donna en Menno van der Weg.

Vader Hepke
In 1998 verruilde vader Hepke het lerarenvak voor een eigen bedrijf. Als lasser zag hij mogelijkheden zelf producten te creëren van staal. Zoon Menno sloot zich daar direct bij aan. Was vader Hepke vooral een man met twee gouden handen die zelfs als kunstenaar niet onverdienstelijk werk maakt, Menno wilde graag meubels maken. De krachten werden gebundeld en niet lang daarna gingen ze langs winkels om onder andere zelfgemaakte tafels te verkopen.

De Bonte Hont heeft als specialisme hout in combinatie met metaal of RVS. Van Der Weg senior is jarenlang werkzaam geweest in de grootmetaal en met zijn kennis is het bedrijf begonnen met het ontwikkelen van eigentijdse meubelen. "We zijn in de loop van de jaren gespecialiseerd in het maken en ontwerpen van meubels, metalen deuren en veel meer.. Particulieren & bedrijven die een interieur op maat willen zijn bij ons aan het juiste adres", valt te lezen op de website.

Werkplaats en eigen winkel
Er was veel belangstelling voor, maar beiden wilden voorkomen veel van hetzelfde te moeten maken. Het besluit om naast een werkplaats ook een eigen winkel te beginnen was toen snel genomen. Je kunt er tot op de dag van vandaag terecht voor onder andere op maat gemaakte stalen deuren, kasten en tafels. Daarnaast verkoopt De Bonte Hont ook uniek meubilair van Hollandse makelij. 

Hepke junior
Inmiddels heeft ook Hepke junior, de zoon van Menno, zich bij het bedrijf gevoegd. Hij zorgt onder meer voor 3D visualisaties van de ontwerpen. Menno’s echtgenote Donna is de spin in het web en doet onder meer de administratie en het klantencontact. Ze runt tevens een kledingwinkel in Dokkum. “We zien het geen van allen als werk. Ieders creativiteit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.”

Meer informatie:
De Bonte Hont
Koophandel 9
9101 WZ Dokkum
0519 – 251928
info@debontehont.nl
www.debontehont.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.