Waar komt de naam fonQ vandaan?

Kleine letter f aan het begin, hoofdletter Q aan het eind. Een opvallende naam, van een net zo’n opvallend bedrijf: fonQ verkoopt in haar webwinkel trendy meubels, lampen, cadeaus en accessoires. Hoe is het bedrijf op deze naam gekomen? Heette het altijd al zo? En wat is de gedachte erachter? CEO Jeremiah Albinus legt het haarfijn uit in de Zo Genaamde Podcast.Jeremiah moet toegeven dat hij niet 100% zeker weet waar de naam vandaan komt, aangezien hij in 2007 pas bij het bedrijf kwam. Wel heeft hij verschillende verhalen gehoord over de 'origin story'. Het verhaal wat de ceo het meeste bijgebleven is, is dat het een opdracht is geweest bij een reclamebureau waar het uitgezet is.

"Mede-onderdeel van de opdracht was een naam verzinnen die eigenzinnig, eigentijds, vrolijk, fris, uniek, creatief moest zijn. Daar is de naam fonQ uitgerold, met een kleine letter f een hoofdletter Q, wat vanuit mijn marktinghart al perfect klopt."

Benieuwd naar het complete verhaal achter fonQ? Luister dan de hele podcast via Spotify of Apple Podcasts.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.