Henk Smit, algemeen directeur van Kees Smit Tuinmeubelen:

“Wij geloven nog altijd in fysieke retail, maar wel met de huidige behoeftes van de consument"

Na een ingrijpende verbouwing opende Kees Smit Tuinmeubelen gisteren, op maandag 19 december zijn deuren van de nieuwe Experience Store XXL in Venlo. De van origine Twentse tuinmeubelspecialist strijkt met wederom een zichtlocatie neer aan de A73; ter hoogte waar de snelweg zich splitst in de richting van Maastricht en Duitsland. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om een derde vestiging te openen naast Almelo en Amersfoort.


Maurice Peters (Storemanager) en Henk Smit (Algemeen directeur).

Algemeen directeur Henk Smit licht de keuze voor Venlo toe: “We zagen veel potentie om beter bereikbaar te worden voor (potentiële) klanten uit het zuiden. Met de ervaring dat klanten voor een bezoek aan ons gemakkelijk meer dan een uur rijden, worden we met deze vestiging erbij voor het grootste deel van Nederland bereikbaar. Daarnaast zijn we ook aantrekkelijker voor onze buurlanden Duitsland en België. Venlo is mede dankzij de snelle bereikbaarheid via de A73 een toplocatie voor onze organisatie.”


Niels Wildenborg (Storemanager Almelo), Maurice Peter (Storemanager Venlo) en Ohannes Malihas (Directeur Vekoop Offline).

Dat de verbouwing van het bestaande pand veel voeten in de aarde had, komt door de keuze om de uitstraling te verbeteren en het aantal vierkante meters te vergroten. Samen met de verhuurder zijn ze tot overeenstemming gekomen voor een forse verbouwing. Smit vervolgt: “Wij geloven nog altijd in fysieke retail, maar wel met de huidige behoeftes van de consument. Dat gaat al jaren niet zonder de combinatie met online en in onze ogen ook zeker niet zonder het aanbieden van een grote collectie en unieke winkelervaring. Na de verbouwing vind je nu in Venlo maar liefst 8.000 m² aan tuinmeubelbeleving. We proberen direct bij binnenkomst het wow-gevoel te geven bij het aanzien van de drie verdiepingen vol met tuinmeubelen met als kers op de taart een verrassende inspiratiezone. Met dit concept willen we het fysieke winkelen van de toekomst promoten.”


Inspiratiezone in Venlo.

Een nieuw filiaal openen in tijden van economische onzekerheid en een historisch laag consumentenvertrouwen. Het lijkt onlogisch. Toch heeft Kees Smit Tuinmeubelen de plannen niet gewijzigd sinds de daling van het consumentenvertrouwen. “Ondanks de onzekerheid, wordt er wel een lichte verbetering van de huidige economie verwacht. Daarnaast neemt de aandacht voor het buitenleven nog altijd toe en blijven we vooral van onze eigen kracht uitgaan.”


Erwin Boom (wethouder gemeente Venlo) en Henk Smit (Algemeen directeur).

Kees Smit Tuinmeubelen is een groot familiebedrijf en heeft recentelijk hun 80-jarige jubileum gevierd. Henk Smit is de derde generatie die aan het roer staat. Een traditie van het bedrijf is bezoekers trakteren op Twentse krentenwegge. Dit stukje cultuur gaat daarom ook zeker mee naar Venlo. Daar zal de kar getrokken worden door Maurice Peters, een echte Venlonaar. Met de kennis uit Almelo en Amersfoort op zak staat het team te springen om aan de slag te gaan. Ze zoeken nog uitbreiding voor verschillende full- en parttimefuncties. Via www.keessmit.nl/vacatures kan er gesolliciteerd worden.

Meer informatie:
Kees Smit Tuinmeubelen
Ariënsstraat 100
5912 PL Venlo
033 30 30 038
www.keessmit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.