Sylvester van der Logt, CEO Seacon Logistics Group:

'Volatiliteit in toeleveringsketens vraagt om creativiteit en samenwerking'

De coronacrisis heeft een fundamentele zwakte in de logistiek aan het licht gebracht: de kwetsbaarheid van logistieke ketens voor verstoringen. Moderne logistieke ketens zijn complexe structuren bestaande uit verschillende schakels verspreid over vele landen. Hier kleeft een groot nadeel aan. Als één schakel hapert, kan de hele keten stil komen te liggen. Wat gebeurt er als meerdere problemen zich tegelijk aan dienen, een perfect storm? Sector Banker Machiel Bode geeft zijn visie op de huidige situatie en gaat hierover in gesprek met Sylvester van der Logt, CEO van Seacon Logistics Group.


Sylvester van der Logt, CEO van Seacon Logistics Group.

Wat kunnen individuele ondernemers in toeleveringsketens doen om met deze situatie om te gaan? 
“Toeleveringsketens blijven volatiel en kwetsbaarder dan voorheen door tal van oorzaken zoals krapte op de arbeidsmarkt/stakingen, China, oorlog in Oekraïne, extreem weer. Het is dus belangrijk voor verladers om verschillende oplossingen te overwegen om aan weerbaarheid te werken. Daarin spelen logistieke dienstverleners een belangrijke rol: als het gaat om planning & organisatie is er een rol voor de specialist om in de volatiele logistieke markt met creatieve oplossingen te komen. Bijvoorbeeld op het gebied van multimodale inzet met tracking & tracing voor grotere betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van complexe goederenstromen", aldus Sylvester.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.