Verlinden Slaapcomfort: 4e generatie aan boord

Verlinden Slaapcomfort in de Onze-Lieve-Vrouwestraat is al enkele decennia een begrip in Mechelen. Met Katto Verlinden (24) stapt nu de vierde generatie in het familiebedrijf. Tijd voor een babbel met Mil (81), Piet (51) en Katto over lakens, lingerie, bedden, matrassen en de geschiedenis van de Verlindens. Dat meldt Het Nieuwsblad.1938
‘Verlinden slaapcomfort’ is na drie generaties een begrip geworden in Mechelen, valt te lezen op de website. Echter liggen de roots van de speciaalzaak hier niet. In 1938 opent Jules Verlinden zijn zaak in het Vlaams-Brabantse Baal. Hij verkoopt er stoffen aan de lopende meter. De naam Verlinden wordt daarmee geïntroduceerd in de textielwereld.

1951
De tweede generatie Verlindens breidt de zaak uit en vestigt zich in Mechelen. In 1951 spitsen de 5 dochters zich toe op collecties lingerie, nachtkledij en beddengoed. Wanneer later zonen Staf, Emiel en Jan de zaak vervoegen, breidt de collectie uit. De drie jongens die lingerie verkopen, daar moeten ze vandaag nog om lachen. Ze voegen daarom matrassen en lattenbodems toe aan hun collectie.

De uitbreiding van het gamma, vraagt ook naar uitbreiding van de toonzaal. De zaak die ooit een rijwoning breed was, wordt een toonzaal gestrekt over vijf woningen. De Onze-Lieve-Vrouwestraat is dé place to be.

2020
Intussen staat kleinzoon Piet Verlinden met veel enthousiasme voor u klaar. Hij draait als vaste waarde dagelijks mee in de zaak. Daar drong vader Emiel op aan bij het overlaten van zijn levenswerk. De verbinding met de klant en geboden service zijn immers eigen aan Verlinden. Maak hieronder kennis met Piet Verlinden in een korte video.

Meer informatie:
Verlinden Slaapcomfort
Onze-Lieve-Vrouwestraat 101
2800 Mechelen
+32 15 41 58 80
info@verlindenslaapcomfort.be
www.verlindenslaapcomfort.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.