Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Shelf krijgt speciale vermelding bij de 2023 German Design Award & Brera wint de Archiproduct Design Award

Meer prestigieuze prijzen voor Falmec

2022 eindigt met twee prestigieuze overwinningen voor Falmec. De nieuwe afzuigoplossingen, Shelf en Brera, hebben respectievelijk de Special Mention bij de 2023 German Design Award en de ADA 2022 gewonnen en bevestigen nogmaals dat slim ontwerp en innovatieve technologieën op hun afzuigkappen het merk Falmec naar een ander niveau tillen.Shelf, uit de nieuwe Elements-collectie van het bedrijf, is een innovatieve zelfafzuigende oplossing die speciaal is ontworpen om in keukenprojecten te worden geïntegreerd. Dankzij zijn exclusieve kenmerken heeft Shelf ervoor gezorgd dat Falmec - winnaar van dezelfde prijs in 2022 met zijn Light afzuigkap - de Special Mention kreeg bij de editie 2023 van de German Design Award (GDA) in de categorie Excellent Product Design Kitchen.

De GDA 2023 werd in 1953 geopend door de German Design Council die deze hooggewaardeerde prijzen leidt. Dankzij het Duitse parlement, gesteund door de Duitse industrie, wordt communicatie en merkmanagement op het gebied van design beloond. De German Design Award wordt toegekend aan producten voor specifieke criteria - zoals concept, hoge kwaliteit van het ontwerp, innovatie en toegankelijkheid - en wordt beoordeeld door een jury van invloedrijke figuren uit de academische wereld, interieur, grafische en industriële vormgeving, architectuur en de media.

Dankzij de exclusieve Multi-Air-technologie beschikt Shelf over een zeer dunne structuur van slechts 10 cm dikte, voorzien van een verwijderbare schoep om de rookafzuigcapaciteit te vergroten. De innovatieve technologie behoudt indrukwekkende prestaties, maar met een extreem gereduceerd volume. Dit element met kapfunctie kan worden verrijkt met extra modules om een veelzijdig wandhangend meubelsysteem te creëren: de afzuigmodule van 120 cm kan rechts of links van andere planken met een breedte van 60 of 90 cm worden bevestigd. Door in te spelen op verschillende stilistische contexten, gebruiksbehoeften en installatietypes transformeert dit nieuwe concept zijn fundamentele milieuvriendelijke functie in een modulaire en multifunctionele structuur die volledig in de keuken is geïntegreerd.

De onderkant kan worden voorzien van een geïntegreerde LED-strip met een dynamisch licht dat het werkblad over de hele lengte van het blad verlicht. Optionele accessoires, zoals pollepels, kruiden, telefoons, tablets en andere hulpmiddelen om uw keuken te organiseren, kunnen hier ook worden ondergebracht.
Gemaakt van zwart gelakt staal met een zwart gesatineerd aluminium profiel dat het pure en elegante ontwerp versterkt, is de Shelf een winnende toevoeging aan Falmec's 2023 collectie.

De nieuwe Brera kookplaat/kap is ook erkend voor zijn innovatieve technologie en minimalistisch design. De jury van Archiproducts identificeerde de buitengewone kenmerken van deze volledig geïntegreerde afzuigoplossing door haar de ADA Award toe te kennen in de categorie Keuken. De Archiproducts Design Awards vieren sinds 2016 wereldwijd uitmuntend design dat originaliteit, onderzoek en innovatie stimuleert - evenals het partnerschap tussen merk en ontwerper. Ook nieuw design, materialen, afwerking en functies die de levenskwaliteit verbeteren worden erkend.

Brera voldoet aan alle eisen. Zijn 4 kookzones en de klep in de achterste afzuigzone - waardoor de lucht wordt afgezogen - smelten samen tot één uniek, vlak werkblad, dat zich in het keukenoppervlak integreert. Uitstekende afzuiging, stilte en afzuigtechnologie zijn de belangrijkste voordelen van de Brera, naast de uitdrukking van een minimaal, functioneel design, geïnspireerd door de wijk Milaan, die wereldberoemd is als het Italiaanse designcentrum bij uitstek.
De configuratie creëert een groot, veelzijdig en uniform kookoppervlak. Het kook- en afzuiggedeelte zijn verbonden door monochroom glas, slechts gescheiden door een smalle gleuf tussen de twee ruimtes. Tijdens de werking gaat de achterklep automatisch open om de kookemissies op te vangen. Zowel om esthetische als ergonomische redenen is het een winnend resultaat: een krachtige borstelloze motor, geplaatst in de achterkant van het werkblad, maakt de beste afzuigprestaties mogelijk - zelfs in een beperkte ruimte. De naadloze kookruimte met innovatieve technologie garandeert dat koken en schoonmaken van dit nieuwe combitoestel beide veel gemakkelijker worden.

Meer informatie:
Falmec Nederland
www.falmec.nl

Publicatiedatum: