Interview met voorzitter Maria Porro

Voorproefje van de Salone del Mobile 2023

De voorzitter van de Salone del Mobile praat over het komende evenement in april, waarbij figuren van het kaliber Beppe Finessi, Formafantasma en Lombardini22 betrokken zullen zijn.

Het meest verwachte evenement in de designwereld komt dit voorjaar terug: de Salone del Mobile 2023 vindt plaats van 18 tot 23 april en eist zijn traditionele plaats op de internationale kalender weer op. Wij vroegen de voorzitter, Maria Porro, ons een voorproefje te geven en ons te vertellen over de hoofdrolspelers en de niet te missen evenementen van de komende editie, waaronder Euroluce, dat een bron van innovatie zal zijn, zowel wat betreft de transdisciplinaire inhoud als wat betreft de toegankelijkheid. Andere belangrijke thema's zijn duurzaamheid en opleiding, met het oog op de toekomst en de innovatie van een beurs die stevig geworteld is in een lange traditie.

Laten we beginnen met de terugkeer van een geliefde tweejaarlijkse beurs. Wat kunnen we verwachten van Euroluce?
Verlichting bestaat tegenwoordig niet alleen uit verlichte objecten of lichtlichamen, het is technologie, waarbij architectuur en interactie een rol spelen. Wij willen dit alles vertellen via een interdisciplinaire aanpak. Er zal veel design zijn, in de eerste plaats dat van de bedrijven, maar ook wetenschap, kunst, grafische vormgeving, fotografie, literatuur en architectuur. Eigenlijk alle verschillende facetten van design. We hebben daarom een soort "lichtstad" bedacht met openbare ruimtes en grote tentoonstellingen, samengesteld door een veelheid van mensen, waaronder architecten, curatoren, interieur- en lichtontwerpers. We wilden naar de toekomst kijken, zonder onze wortels te verwaarlozen.

Centraal staat de bezoekerservaring, die is herwerkt en verbeterd dankzij veel studie en onderzoek over het onderwerp - niet in de laatste plaats de 1200 interviews die vorig jaar zijn afgenomen en waarin bezoekers rechtstreeks hun mening hebben gegeven. Op Euroluce wordt de lay-out organischer en eenvoudiger, zodat alles te zien is - we weten hoe labyrintisch dit evenement kan zijn. De belangrijkste openbare ruimte wordt gecureerd door Formafantasma, terwijl Beppe Finessi de culturele inhoud voor zijn rekening neemt. We hebben ook samen met Lombardini22 gewerkt aan de nieuwe tentoonstellingslay-out, met software die is afgestemd op een beter gebruik van de beursruimten, zodat de bezoekers een nieuwe en optimale ervaring wordt gegarandeerd.

Dit wordt het jaar van duurzaamheid.
Met Supersalone zijn we een onderzoekstraject gestart naar de keuze van materialen en constructietechnieken voor stands. Toen de Salone in juni vorig jaar terugkeerde, werden wij de eerste beurs die zich aansloot bij het UN Global Compact, terwijl wij dit jaar stappen hebben ondernomen om de ISO 20121-certificering te verkrijgen, om de Salone tot een duurzaam evenement te verklaren, en een reeks regels en adviezen op te stellen om de impact van de stands te beperken. Als federatie, en als Assarredo, begeleiden wij onze bedrijven bij het ecologische overgangsproces met praktische hulp, zowel bij het vinden van fondsen als bij de aankoop van duurzame materialen. We willen graag werken aan de grondstoffen, de toeleveringsketen, het productieproces en het levenseinde van producten.

Lees verder op salonemilano.it (EN)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.