Gyrofocus wint German Design Awards 2023

De gouden Excellent Product Design prijs van de German Design Awards 2023 in de categorie ‘Design Classics and Re-editions’ wordt toegekend aan de nieuwste glas uitvoering van het iconische model van Focus.De Design Classics and Re-editions van Gyrofocus wordt toegekend aan de nieuwste glas uitvoering van het iconische model. Gyrofocus werd in 1968 gecreëerd door oprichter Dominique Imbert. Dit is de eerste hangende en 360° roterende haard ter wereld. Als symbool van het merk Focus is dit prestigieuze model een internationaal design legende.

In 2009 werd het icoon van Focus op de internationale designwedstrijd Pulchra in Italië onder 100 deelnemers verkozen tot ‘mooiste object ter wereld’. Tentoongesteld in het Musée d'Art Contemporain in Bordeaux (1996), het Centre National d'Art Contemporain in Grenoble (1997) en het Guggenheim Museum in New York (1998).

Het enige wat ontbrak was de German Design Award, de ware bekroning van een visionaire strategie van industriële innovatie. In 2015 lanceerde het nieuwe management een ambitieuze doelstelling: open haarden ombouwen tot eco-efficiënte gesloten haarden conform de huidige Ecodesign milieuvoorschriften, zonder concessies te doen aan het oorspronkelijke design.

Meer informatie:
Gyrofocus
www.focus-fireplaces.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.