Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fungi Stool van paddenstoelen doet dienst als wc

Bloeiende klimplanten die op ingangen en bogen zijn geladen, ruwe en ongemeubileerde boomstammen die zijn omgedraaid om als zitplaatsen te dienen, of Banyan-wortels die zijn rondgedraaid en geweven tot decoratieve gordijnen of zitplaatsen - elementen en decoratie die kenmerkend zijn voor de natuur en haar entiteiten roepen een charme van weleer op, een herinnering aan tijden waarin vindingrijkheid was minimaal. 



Naast het dienen als esthetische toevoegingen aan functionele objecten en gemeenschappelijke ruimtes, verzachten pure en onbewerkte materialen ook de nadelige gevolgen van niet-duurzame ontwerpen. Om aan beide eisen te voldoen, ontwierp de oprichter en hoofdontwerper van de Japanse ontwerpstudio h220430, Satoshi Itasaka, de Fungi Stool . Zoals de naam al doet vermoeden, het ontwerp van de krukbestaat voornamelijk uit paddenstoelen, die in elkaar worden gezet en bij elkaar worden gehouden met behulp van een kern en skelet van roestvrij staal en hout.

Onder verwijzing naar het coronavirus als de belangrijkste reden voor de creatie van zijn kruk, zegt architect en productontwerper Satoshi Itasaka: “In de afgelopen drie jaar hebben bacteriën en virussen ons leven en onze waarden drastisch veranderd. Er is wereldwijd een enorme hoeveelheid gegevens beschikbaar over dit onderwerp. Het is echter moeilijk om te bepalen welke van deze informatie correct is. In dergelijke omstandigheden vond ik het nodig om opnieuw over de natuur te leren en dat het belangrijk was om te proberen haar te begrijpen voordat we wetenschappelijke uitdagingen aangingen. Dit ontwerp is ontstaan ​​uit mijn ervaring met het doormaken van deze moeilijke tijden.”

Bron: Stirpad

Publicatiedatum: