''Mijn inzicht in de financiën van het bedrijf was beperkt"

Eigenaar van United Furniture, dat 2700 werknemers ontsloeg, laat ineens van zich horen

David Belford, eigenaar van United Furniture Inds., het moederbedrijf van Lane Furniture dat al haar 2700 werknemers ontsloeg en twee dagen voor Thanksgiving zijn deuren sloot, heeft een verklaring afgelegd aan Columbus Business First, meldt Furniture Today. Opvallend bericht, want twee weken geleden leek de eigenaar nog van de aardbodem verdwenen te zijn. 

Volgens Columbus Business First vertelde Belford het volgende: “Ik ben er kapot van de gang van zaken hebben geleid tot de moeilijke beslissing van het management om de deuren te sluiten van United Furniture Inds., een bedrijf dat in 35 jaar met duizenden toegewijde medewerkers is opgebouwd. Het is kwellend!”

In zijn verklaring zei Belford dat hij, als bestuursvoorzitter en 'passieve investeerder', erop vertrouwde dat leidinggevenden het bedrijf zouden leiden zonder 'micromanagement'. "Mijn inzicht in de financiën van het bedrijf was beperkt", geeft hij toe.

In de verklaring zei Belford verder dat hij aanvankelijk niet wist hoe ernstig de gevolgen waren van de coronapandemie en problemen met de toeleveringsketen die veel industrieën treffen. "Pas heel recent hoorde ik hoe nijpend de situatie was geworden, hoe beperkt de mogelijkheden van het bedrijf waren", zei hij. "Helaas werd de realiteit van de omstandigheden van UFI veel te laat onder de aandacht van het bestuur gebracht."

Het resterende personeel van United werkt samen met geldschieters om het bedrijf af te bouwen en activa te liquideren, aldus de verklaring van Belford. De opbrengst wordt verdeeld onder voormalige werknemers en schuldeisers.

"Degenen die mij kennen, weten hoeveel dit bedrijf voor mij heeft betekend", aldus Belford. “Ze kennen de inspanningen die zijn geleverd om het bedrijf te redden. En ze weten dat dit niet de uitkomst is die iemand zich ooit had kunnen voorstellen.”

Het bedrijf wordt door meerdere partijen aangeklaagd in de nasleep van de abrupte sluiting, waaronder class action- rechtszaken die zijn aangespannen door voormalige werknemers en acties die zijn aangespannen door leveranciers die niet zijn betaald voor hun werk.

Bron: Furniture Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.