Van Hoorebeke investeert in start-up

Met een nieuwe technologie maakt TRX het mogelijk om residuhout om te vormen tot hardhout van hoge kwaliteit. De technologie die TRX gebruikt, werd ontwikkeld door het Australische 3RT. TRX, een
samenwerking tussen van Hoorebeke Group en 3RT, brengt de mogelijkheden van deze unieke technologie naar de Europese markt.

Naast haar huidige activiteiten zal van Hoorebeke Group - met haar 200 jaar ervaring een gevestigde waarde in de houtsector - engineered hardhout produceren en verdelen binnen Europa.

100 jaar in 1 dag
De unieke technologie die 3RT ontwikkelde, converteert residuhout op een duurzame manier tot hoogwaardig engineered hardhout. Een sterk geautomatiseerd, schaalbaar proces bootst het natuurlijk groeiproces van bomen na in één dag. Het resultaat is engineered
hardhout met de visuele en fysische eigenschappen van 100-jarige bomen.

De wetenschappelijk onderbouwde, gepatenteerde technologie -gebruik makend van robotica, nanotechnologie en speciaal daartoe ontwikkelde lijmen- werd mee ontwikkeld door Flinders University, Bosch en Henkel.

Eindeloze mogelijkheden
Overtuigd van het belang van innovatie met toekomstgerichte technologie, stapt van Hoorebeke Group mee in dit duurzaam verhaal. Vanaf midden 2023 zal een eerste DPU (Digitale Productie Unit) engineered hardhout produceren met de gepatenteerde technologie
van 3RT in hun productiesite aan het Kluizendok in de haven van Gent (North Sea Port).

Door op duurzame innovatie in te zetten, draagt TRX bij tot de klimaatdoelstellingen in de EU Green Deal én wordt er ingespeeld op nieuwe klantenbehoeften. Goed nieuws dus voor wie op zoek is naar duurzaam materiaal met tal van structurele en decoratieve toepassingen. TRX biedt tevens nieuwe circulaire alternatieven aan voor traditionele materialen zoals staal, aluminium en beton.

TRX, een samenwerking met toekomst
Voor van Hoorebeke Group is dit strategisch innovatieproject een uitgelezen kans om - zelfs in deze uitdagende tijden voor de houtsector - nieuwe Europese markten aan te spreken.
“TRX wordt een sterke groeimotor voor de komende jaren.” vertelt Etienne Van de Kerckhove, voorzitter van de raad van bestuur van van Hoorebeke Group. “We geloven sterk in het belang van duurzaam innoveren. Met TRX grijpen we de kans om ons aanbod verder uit te breiden met oplossingen van grote meerwaarde”, vult Filip Van Pottelbergh aan, CEO bij van Hoorebeke Group.

Peter Torreele, algemeen directeur van 3RT, is bijzonder enthousiast over de samenwerking met van Hoorebeke Group: “Met een strategische locatie in de Gentse haven, een uitgebreid Europees distributienetwerk en meer dan 200 jaar houtkennis is de 3RT-technologie bij hen in prima handen.”

Meer informatie:
Hoorebeke Group
www.vanhoorebeke.com 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.