Export groeit met 8,5 procent in oktober

Het volume van de goederenexport was in oktober 8,5 procent groter dan in oktober 2021, meldt het CBS. Er werden in oktober vooral meer aardolieproducten, machines en apparaten, en transportmiddelen uitgevoerd. Het volume van de goederenimport was in oktober 7,4 procent groter dan in oktober 2021. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober.

Omstandigheden voor export in december minder gunstig
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. Dat komt vooral doordat de ontwikkeling van de reële wisselkoersen ongunstiger was. Verder was de jaar-op-jaargroei van de Duitse industriële productie kleiner. Ook was het oordeel van de Nederlandse en Europese ondernemers over hun buitenlandse orders negatiever.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.