ABN AMRO: 'Werven retailpersoneel blijft lastig'

'Afgelopen maanden zien wij een kleine toename van de werkloosheid en lijkt de stijging van het aantal vacatures binnen de retail voorbij. Hoewel het probleem daarmee lijkt te zijn gekeerd, heeft de sector nog steeds last van grote personeelskrapte.

Vanaf februari 2014 tot de uitbraak van het coronavirus in Nederland is de werkloosheid structureel afgenomen. Aan het begin van de coronacrisis liep de werkloosheid even op, maar al snel werd de daling voortgezet. Ook de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgde voor een kleine stijging in de werkloosheid, maar ook die is inmiddels alweer gestopt.' Dat meldt ABN AMRO.

Groot aantal openstaande vacatures
'Een groot deel van de ondernemingen in de retailsector ziet het tekort aan personeel als een belemmering in hun bedrijfsvoering. Uit de conjunctuurenquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 37 procent van de ondernemingen in de detailhandel, 35 procent in de autohandel en 29 procent in de groothandel het tekort als belemmering te ervaren. Het is voor deze retailbedrijven dus van belang om meer personeel aan te trekken en vast te houden.'

'Het aantal openstaande vacatures in de retail, met name in de detailhandel, loopt sinds 2014 op. De oorlog in Oekraïne en de als gevolg daarvan sterk gestegen inflatie heeft wat voorzichtigheid bij het aannemen van personeel veroorzaakt, maar de aantallen openstaande vacatures zijn nog steeds zeer hoog.'


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.