Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FNV Procesindustrie en CNV:

'Forbo blokkeert nieuwe pensioenafspraak 2023'

FNV Procesindustrie en CNV voerden in november overleg met de werkgevers Forbo Novilon en Flooring over de pensioenregeling vanaf 1 januari 2023. Dan loopt de huidige 3-jarige afspraak namelijk af. 



FNV meldt hier het volgende over: 

Huidige premie onvoldoende
"De huidige premie is sinds 2022 niet voldoende om de ambitie van 1,875% pensioenopbouw te realiseren. Deze ambitie van 1,875% spraken we af toen we 10 jaar geleden op 1 januari 2013 overgingen naar het huidige middelloonstelsel.

Onbespreekbaar
Forbo bleek in november totaal niet te willen bijdragen aan een hogere premie om ook maar iets van die in 2013 afgesproken ambitie van 1,875% waar te maken. Ook een tussenoplossing met minder opbouw en minder extra premie, bleek onbespreekbaar voor Forbo. FNV en CNV zijn dan ook diep teleurgesteld.

Lage pensioenopbouw
Het pensioenfonds zal nu moeten uitgaan van de huidige premie. Hierdoor zal de pensioenopbouw die in 2022 al veel lager was, namelijk 1,42%, in 2023 slechts 1,55% zijn.

Het idiote is ook dat we samen met het pensioenfonds en de directie een werkgroep hebben lopen die onderzoekt hoe we te zijner tijd naar het nieuwe pensioenstelsel overgaan en met welke extra kosten. Dat de directie nu al krampachtig niets extra wil bijdragen, belooft weinig goeds.

Word lid
Deel dit nieuwsbericht met je collega's. Ook als ze (nog) geen lid zijn van de FNV. Goede afspraken bereiken we namelijk alleen als jullie onze informatie met elkaar delen en bespreken. En natuurlijk zijn de collega’s die nog geen lid zijn, van harte welkom om lid te worden", besluit FNV.

Publicatiedatum: