Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project in Beeld

Warm en huiselijk ontwerp HIC afdeling in AMC

Afgelopen weekend was de opening van de afdeling acute psychiatrie (Panama) van polikliniek Levvel (kinder- en jeugdpsychiatrie in) het AMC. Voor deze gesloten afdeling, voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, hebben de interieurontwerpers van Burobas het ontwerp mogen maken. "Het uitgangspunt voor het ontwerp is huiselijkheid: een plek creëren voor kwetsbare jongeren waar ze zich ondanks de vaak ernstige psychische toestand waarin zij verkeren, geborgen kunnen voelen", laat Bas Van Rooij, eigenaar van Burobas weten.



De gesloten verpleegpost heeft plaatsgemaakt voor een open plek in de huiskamer een plek met goed overzicht en dichtbij de patiënten. Alle praktische zaken die niet bijdragen aan de huiselijkheid zijn weggewerkt. Burobas heeft als visie dat een gebouw een patiënt niet beter kan maken maar wel kan bijdragen aan een optimaal herstelproces. "En wat ons betreft kan dat niet huiselijk genoeg zijn", aldus Burobas.



Meer informatie:
Burobas
Laan van Diepenvoorde 8A
5582 LA Waalre
+31(0)40 290 85 88
info@burobas.com
www.burobas.nl

Publicatiedatum: