Shaw Contract introduceert collectie tapijttegels

Shifting Fields is de nieuwste collectie tapijttegels van ontwerper-fabrikant Shaw Contract EMEA. Shifting Fields is geïnspireerd door de constante overgangen in onze natuurlijke omgeving en bevat drie stijlen tapijttegels die ontworpen zijn om samen te werken in diverse soorten commerciële interieurs.

De relaties tussen land, lucht, water en de horizon veranderen voortdurend. Als deze landschappen verschuiven, past onze natuurlijke wereld zich aan. Shifting Fields bootst in het tijdperk van flexibel werken en de noodzaak om te ontwerpen voor steeds veranderende omgevingen deze overgangen na. Zo worden binnenshuis meer evenwichtige en verbonden omgevingen gecreëerd. Dat meldt Shaw Contract in een persbericht.Geïnspireerd door de natuur
De nieuwe collectie is gemaakt van Shaws 100% gerecyclede EcoSolution Q100-vezel en wordt geproduceerd in de eigen koolstofneutrale fabriek in het Schotse Sanquhar. Ze is verkrijgbaar als 50 x 50 cm tapijttegel in drie stijlen: Plains, Landing en Landing Edge.

Plains is verkrijgbaar in negen op de natuur geïnspireerde kleuren, waaronder Desert, Pristine, Remote, Tide, Evergreen, Coast, Sunset, Stone en Reservoir. Afhankelijk van de installatiemethode kunnen Landing Edge-tegels, die verkrijgbaar zijn in zes kleuren, worden gebruikt als een op zichzelf staand element om onderscheidende ontwerpen te creëren. Er ontstaat een rand of naadloze overgang tussen Plains en Landing-tegels als je van de ene ruimte naar de andere gaat. Landing is verkrijgbaar in drie kleuren.Duurzame ontwerpoverwegingen
Kerry Deffley, Design Manager EMEA bij Shaw Contract: "Shifting Fields is een collectie die in verschillende omgevingen kan worden gebruikt. Ze biedt de ontwerper mogelijkheden om subtiele overgangen in kleur en patroon te creëren. Kleuren zoals Sunset in deze collectie zijn ook te combineren met onze andere tapijttegelcollecties, waardoor een hele reeks nieuwe ontwerpmogelijkheden ontstaat."

Shaw Contract streeft naar transparantie van ingrediënten en materiaalgezondheid. Daarom is dit Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd en verkrijgbaar met Shaws TaskWorx tapijt backing, die 75% gerecycled materiaal bevat.

Als alternatief kan de collectie worden geïnstalleerd met de ComfortWorx® backing. Voor deze backing worden 90% post-consumer PET-flessen gebruikt. Dit biedt een oplossing voor zowel akoestisch comfort als stapcomfort.

Indoor Air Comfort Gold
Shifting Fields is tevens Indoor Air Comfort Gold gecertificeerd voor producten met een lage uitstoot. Dit illustreert hoezeer Shaw de nadruk legt op kwaliteit en hoe het bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Shifting Fields is een van de koolstofneutrale collecties van Shaw Contract.

Aan het einde van hun levensduur worden de tapijttegels door Shaw Contract teruggewonnen en gerecycled via het eigen `reTURN' terugwinningsprogramma voor klanten in de hele EMEA. De tegels kunnen opnieuw worden gebruikt in overeenstemming met Shaw Contracts streven naar duurzame producten en de circulaire economie.

Shifting Fields kan nu besteld worden in Europa, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten.

Meer informatie:
Shaw Contract
Vaartweg 10
4905 BL Oosterhout
+31 20 26 20 955
www.shawcontract.com

Anne De Roo
anne.deroo@shawcontract.com
+(31)0657629661


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.