Franse designlegende komt naar Nederland

Franse meubelontwerper Pierre Chapo is een begrip in de wereld van design, te plaatsen naast ronkende namen zoals Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Mies Van der Rohe en Charlotte Perriand. Net als hen studeerde hij architectuur en legde hij zich toe op het ontwerpen van meubels. Zijn meubels worden vandaag de dag geveild voor astronomisch hoge bedragen. De prijs van de nieuwe productie ligt een stuk lager dan deze van de vintage exemplaren. Online vind je prijzen van tienduizenden euro’s. 

De ontwerpen van Pierre Chapo staan bekend om hun eenvoud, meubelmakerij, schrijnwerk en kwaliteit. In zijn werk staan materie, vorm en functie centraal. Ze zijn gemaakt om meerdere generaties mee te gaan. Sterk beïnvloed door zijn vorming als architect en gestimuleerd door zijn groeiende belangstelling voor edele houtsoorten, maakt hij meubelontwerpen die verankerd zijn in de traditie. 

De grote Chapo-tentoonstelling bij de New Yorkse galerie Magen H eind 2017 zette de Fransman op de internationale veilingkaart. Het was de eerste keer dat er zo veel stukken van Chapo tegelijk werden getoond. Vandaag passen de meubels perfect in de nieuwste designtrend, meubels  die organisch, brut en chubby zijn.  

Vandaag maakt de Chapo familie de meubels nog precies zoals de grootvader ze tekende in 1968. Met een team van ambachtslieden maken ze nog een honderdtal verschillende Chapo-meubels naar origineel design. Hierbij springt vooral het iconische krukje met diagonale poten in het oog, die prominent aanwezig is in de geschiedenis van het 20e-eeuwse design.

Met de derde generatie aan boord en met de nieuwe productie die stukken lager ligt in prijs dan de vintage modellen, wil Chapo Creations herontdekt worden en de interieurmarkt opnieuw veroveren. Daarom zijn ze nu de zoektocht gestart naar verkooppunten in Nederland.

Meer informatie:
Chapo Creation
nele@chapo-creation.com 
www.chapo-creation.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven