Geïnspireerd door het jaren 50-60 ontwerp The Leowald chair

Yonda van Wilkhahn 100% recyclebaar: 70% herwonnen polypropyleen en 30% afvalhout

Eerder dit jaar introduceerde Wilkhahn de Yonda vergaderstoel. De zitschalen van de Yonda vergaderstoelen worden gemaakt van Bio composiet, wat bestaat uit 70% herwonnen polypropyleen en 30% lokaal gewonnen afvalhout. De Yonda is hiermee 100% recyclebaar. Bio-composiet wordt in Duitsland gewonnen.Het design van Yonda is geïnspireerd door het jaren 50-60 ontwerp “The Leowald chair”, ontworpen door Georg Leowald. De designers van Neuzig-Grad Design hebben dit ontwerp als leidraad genomen voor het design van de Yonda.

Yonda is leverbaar met verschillende onderstellen: vier poots stalen frame en een eiken massief onderstel van FSC-hout. Draaibare 4- en 5 teens onderstellen, met als optie een 3D verend element onder de zitting voor extra comfort. Het is ook de start van een nieuw en warm Pantone kleurenpalet zoals Siena rood en smaragdgroen naast de vier andere basiskleuren. De kuipen zijn zowel ongestoffeerd als gestoffeerd leverbaar, met als extra optie de Y-vormige stiknaden in de zitting. Daarbij horen natuurlijk ook nieuwe stofvarianten met Re-Wool en Oceanic in de collectie, wat de “groene beleving” optimaal maakt.

Afgelopen november lanceerde Wilkhahn naast de Yonda vergaderstoelen ook de Yonda Lounge. Deze bestaat uit draaibare gestoffeerde lounge stoelen, bijzettafels en draaibare hockers.

Meer informatie:
Wilkhahn
www.wilkhahn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.