Leyla van Hees over badkamerfabrikant Duravit:

"Iedereen verdient het om dit merk te kennen, al is het alleen al om er heerlijk bij weg te dromen"

De groeipotentie van het merk Duravit, vooral bekend van de mooie designbadkamers, blijkt groot. Ook op de projectenmarkt. "Een van de laatste projecten was in Appelscha, waar we op een duurzaam natuurpark 34 premium vakantiewoningen met op maat geleverde sanitairproducten hebben opgeleverd", vertelt woordvoerster Leyla van Hees. "Omdat we alles in eigen hand hebben, kunnen we totaalconcepten aanbieden. Dat vinden klanten fijn", weet Leyla, die op 1 oktober jl. het team als marketingmanager kwam versterken. "Aan mij de schone taak om de naamsbekendheid van Duravit Nederland verder te vergroten. Daar heb ik heel veel zin in. Ik zie genoeg kansen", klinkt het zelfverzekerd.


Leyla van Hees, poserend bij een van de badkamers van Duravit.

Duravit geldt volgens ingewijden als de meest complete badkamerfabrikant in Nederland. Het van oorsprong Duitse bedrijf kan alles leveren, van kraan tot douchebak en van badkamermeubel tot toilet. Philippe Starck is al jaren de hoofdontwerper.

Japanse rituelen
In de Brabantse B2B-showroom geeft Leyla haar bezoek een rondleiding langs de meest nieuwe collecties. Ook hier is rond in. Een hoog bad van Zencha ("waar je met z'n vieren in kunt zitten") trekt de aandacht. Goed te zien is dat ontwerper Sebastian Herkner geïnspireerd is geraakt door traditionele Japanse rituelen en vakmanschap. Hier staat een verfijnde badkamercollectie die opzetwastafels combineert met puristische meubels. Het meest opvallende designkenmerk van de wastafel en het bad is inderdaad de ronde vorm, die uitloopt in een fijne, zachte rand. Leyla poseert er voor de foto graag even bij. Al was het alleen al omdat deze serie de de German design award heeft gewonnen.

Recycleerbare douchebak 
Even verderop in de showroom hangt Sustano aan de muur, een recycleerbare douchebak gemaakt van DuraSolid. Naast het vlakke, frameloze design, biedt deze reeks een verscheidenheid aan afmetingen. Een douchebak voor elke installatieomgeving dus. "Je kunt er aan alle kanten vrij eenvoudig 10 cm afhalen. Daardoor is deze 'overal' inpasbaar", weet ze.

Budgetmodellen
Het Duitse badkamermerk probeert een zo breed mogelijke doelgroep te bedienen. Vandaar dat Duravit modellen heeft voor elk budget, maar die staan nog altijd garant voor een hoge kwaliteit en een hoog design.
De rondleiding gaat verder langs onder meer:
- X Viu (dat garant staat voor zachte organische vormen en spannende contrasten, ontstaan uit een combinatie van materialen zoals keramiek, glas en mat poedergelakt metaal of edele houtsoorten),
- L-Cube (een badkamerprogramma dat comfort met lichtheid verenigt) en
- D-Neo (rechte lijnen en zijn geometrische vormen en biedt voldoende ruimte om je persoonlijkheid door te laten schijnen. De afzonderlijke elementen van het complete badkamerprogramma passen in elke sfeer - of het nu compact of ruim is. 

Douchetoilets
Even verderop hangen drie wc's op een rijtje. Het zijn de nieuwste douchetoilets SensoWash die stuk voor stuk de natuurlijkste vorm van hygiëne bieden: reiniging met water. Dat zorgt voor een schoon en aangenaam gevoel bij elke gebruiker. Alle SensoWash douchetoilet-functies kunnen makkelijk bediend worden met een afstandsbediening. Interessante gadget dus!
De tocht door de showroom gaat verder nog langs onder andere ME by Starck, een badkamerserie ontworpen waarbij het design de ruimte niet domineert maar een heleboel vrijheid voor individualiteit en creativiteit laat - en White Tulip; Philippe Starck zijn eerste complete badkamer uit één hand gecreëerd.  

Elke portemonnee
Duidelijk is dat het sanitairbedrijf werkelijk alles in huis heeft, voor elke portemonnee, in elke stijl. Het hoofdkantoor staat in Duitsland, maar de meer dan 80.000 artikelen worden over de hele wereld geproduceerd. Al meer dan 200 jaar timmert Duravit aan de weg. Wereldwijd werken er 6000 mensen en zijn er 12 fabrieken. Een gerenommeerd bedrijf dus.

Weet je", gaat Leyla naar een afronding, "ik loop hier nu twee maanden rond, maar je wordt echt hebberig van al dat moois", geeft ze glimlachend toe. "Als team Nederland gaan we Duravit in 2023 nog meer op de kaart zetten, want iedereen verdient het om dit merk te kennen. Al is het alleen al om er heerlijk bij weg te dromen..."

Meer informatie:
Duravit
Ruwekampweg 2
5222 AT 's-Hertogenbosch
 +31 (0)73 613 19 70
www.duravit.nl    
info@duravit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.