'Europa blijft meubels importeren die met dwangarbeid zijn gemaakt'

Ondanks internationale sancties tegen Wit-Rusland importeren Europese bedrijven nog steeds enorme hoeveelheden meubels van Wit-Russische makelij, waarvan sommige zijn gebouwd met behulp van dwangarbeiders uit strafkolonies, dat meldt The Brussels Times.

Zoals eerder gemeld door The Brussels Times, bleek de grote retailer Ikea te hebben ingekocht bij leveranciers die gebruik maakten van dwangarbeiders uit strafkolonies, waarvan sommige politieke gevangenen waren die door de Wit-Russische autoriteiten werden vastgehouden.

Nu onthult een diepgaand rapport van de Britse non-profitorganisatie Earthsight dat het gebruik van "marteling-bevlekt" Wit-Russisch hout zelfs groter was dan ooit werd gedacht, en zelfs na de Russische invasie van Oekraïne en de daaropvolgende sancties tegen de marionettenstaat Wit-Rusland voortduurt.

Hoewel de verkoop van Wit-Russisch hout momenteel onder Europese sancties valt, geldt dat niet voor compleet meubilair, ondanks dat het tot 40% van de handel met de grootste economie van Europa, Duitsland, vertegenwoordigt.


Foto ter illustratie © Victor Koldunov | Dreamstime.com 

Bron: Brussels Times


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.