Moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens zet Piek Shaving in

DKG Groep, het moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, groeit hard en wil haar bedrijfsprocessen verder verduurzamen. Deze groei vraagt om een toename van stroom voor o.a. het pas in gebruik genomen nieuwe hoofdkantoor en meer laadpalen voor medewerkers en bezoekers.

'Door netcongestie is extra vermogen van de netbeheerder voorlopig niet beschikbaar. Fudura zorgt ervoor dat DKG haar plannen, zonder extra vermogen uit het net, toch kan realiseren. Hoe? Samen met onze partner Greener Power Solutions is er donderdag een energie opslag systeem geïnstalleerd. Het systeem laadt op wanneer er voldoende stroom beschikbaar is en ontlaadt op tijden dat DKG piekvermogen vraagt. Dankzij een samenwerking met Scholt Energy wordt een deel van de batterijcapaciteit, die DKG niet gebruikt, ingezet voor energiehandel. Fudura levert het systeem ‘energy-as-a-service’. Dit houdt in dat DKG enkel betaalt voor de zelf gebruikte batterijcapaciteit en dat Fudura zorgt voor de rest: van installatie tot en met exploitatie.'
 
Lees hier het hele verhaal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.