Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Catellani & Smith verlicht historische wijnhuis met 'iconische' sierlijke hanglampen

Het decoratieve verlichtingsproject van Catellani & Smith heeft een frisse allure gegeven aan de barriquesalon en de proefsuite van Tenuta Soave Pieropan, gelegen in het hart van de wijngaarden van Soave (Verona).

Tenuta Soave, eigendom van de familie Pieropan, is in 2015 ontworpen door architect Moreno Zurlo en gaat naadloos op in het landschap: de constructie is volledig in de heuvel ingebed, met uitzondering van de gevel in massieve Vicenza-steen.De meest betoverende ruimte van het wijnhuis is de vatenkelder. Bij binnenkomst leiden twee keurig gerangschikte rijen vaten het oog snel naar de achterkant van de ruimte, versierd met een op maat gemaakt lampmodel "Luna Piena" met een diameter van 240 cm en bedekt met bladgoud.

Ook de plafondverlichting is speciaal ontworpen om het perspectivische effect in de barriquekamer te benadrukken, met de installatie van een reeks op maat gemaakte plafondlampen met verschillende diameters en afwerkingen - goud en koper - die ontworpen zijn om een aantrekkelijk spel van reflecties en schaduwen te creëren.

De plafondlampen met een diameter van 80 en 120 cm bestaan uit een koepel met gekartelde randen en messing staven die een micro-LED ondersteunen die de gouden en koperen afwerkingen benadrukt.

Bovendien is een van de wanden van de zaal versierd met een ijzeren element, beschilderd, met laser gesneden en helemaal bedekt met bladgoud, van binnenuit verlicht door een LED-lampje en voorzien van de woorden "Il futuro ha un cuore antico" (de toekomst heeft een oud hart). Dit is het motto van de familie Pieropan, die Tenuta Soave ziet als "een opvallend nieuw element in overeenstemming met de traditie".

In de proefsuite zijn de plafondmodellen Lederam C180 geïnstalleerd, met een witte kap en een op maat gemaakte, messingkleurige, gelakte schijf: de LED-module in de schijf aan de onderkant stuurt het licht naar de schijf aan de bovenkant, die het licht reflecteert en verspreidt door de hele ruimte, terwijl er een lichtkrans op het plafond ontstaat.

Het verlichtingsproject wordt voltooid met talrijke Lederam F2 vloerlampen, met een hoogte van ongeveer 200 cm en samengesteld uit twee metalen staven die elk een draaibare aluminium schijf dragen die bedekt is met bladgoud.

Bron en meer foto's: Archiproducts

Publicatiedatum: