Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonwering Trendmonitor 2022 van Marktdata: dit zijn de meest gezochte merken

Marktdata zet in de Zonwering Trendmonitor de meest gezochte merken op het gebied van zonwering en rolluiken op een rijtje. Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat er maandelijks via Google wel heel veel de woorden 'rolluiken' en 'zonwering' worden ingetikt. 


Shutters van zonweringspecialist Wehlton.

Groei online zoekvolume
Uit de database van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan zonwering blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks 84 duizend zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd naar rolluiken in de Google zoekmachine. En het zoekvolume naar rolluiken is defgelopen paar jaar sterk toegenomen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2018 nog 59 duizend zoekopdrachten, in het jaar 2021 werd er maandelijks gemiddeld 98 duizend keer gezocht naar een rolluik.

Zoekperiode
Het zoekvolume van de zoekopdrachten naar soorten rolluiken over de afgelopen vier jaar is tevens per maand geanalyseerd. Hierbij is gemeten hoe groot het zoekvolume-aandeel per maand is over de afgelopen vier jaar. Indien er iedere maand evenveel wordt gezocht naar de soorten rolluiken, dus gelijkmatig over het hele jaar verdeeld, dan zou het maandelijkse aandeel in het zoekvolume 8,3% zijn (100%/12 maanden). Onderstaand figuur toont het aandeel van het jaarlijkse zoekvolume per maand van zoekopdrachten naar rolluiken en het totaal van zonwering over de afgelopen vier jaar. Daaruit valt af te lezen dat het zoekvolume in de zomermaanden een relatief minder sterke piek heeft ten opzichte van de andere maanden dan de curve van het totaal aan zonwering. Dit is te verklaren doordat een rolluik niet alleen als zonwering wordt gezien, maar ook als verduistering, inbraakbeveiliging en isolatie, dus minder sterk afhankelijk is van het seizoen. In de maand juni wordt er relatief veel gezocht naar rolluiken. De maand juni vertegenwoordigt 11,9 procent van het jaarlijkse zoekvolume.

Nieuw versus tweedehands
Er wordt aanzienlijk vaker gezocht naar een nieuw rolluik dan naar een tweedehands exemplaar. Een tweedehands rolluik komt gemiddeld slechts 37 keer per maand voor in de zoekopdrachten en het woord nieuw betreft 80 maandelijkse zoekopdrachten. Dat zegt overigens niets over de verhouding tussen nieuw en tweedehands; over het algemeen vermeldt men niet specifiek in een zoekopdracht dat het om een nieuw product gaat, maar wel als men specifiek op zoek is naar een tweedehands product. Daarnaast zijn de aantallen in het zoekvolume vrij beperkt.

Onderstaand figuur toont de voortschrijdende procentuele jaarmutatie van nieuwe en tweedehands rolluiken. Er is niet duidelijk sprake van een structurele trend. Medio 2020 leken tweedehands rolluiken relatief populair te worden, maar sinds het voorjaar van 2021 is het beeld weer gekanteld.

Velux nummer één, Somfy sterke groeier
Uit de analyse van de meest voorkomende gerelateerde zoekopdrachten op het gebied van rolluiken blijkt dat er vaak gezocht wordt naar een specifiek merk of leverancier. Naar welke merken en leveranciers wordt er het meest gezocht? Het zoekvolume van de meest voorkomende merken en (online) leveranciers is gemeten over de afgelopen vier jaar. Er is gemeten hoe vaak er naar een specifiek merk of leverancier wordt gezocht in combinatie met rolluiken. Over de afgelopen vier jaar is Velux veruit de meest gezochte leverancier op het gebied van rolluiken. De top vijf wordt gecompleteerd door Somfy, Heroal, Rolluiken Discount (van JVS) en Gamma.

Meer informatie:
Marktdata
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: