Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Voor lente/zomer 2023'

ITC presenteert verantwoord vervaardigde en hoogwaardige lijn

ITC's inzet voor duurzaamheid en "beter design" heeft zich ontwikkeld tot een uniek en luxueus tapijtaanbod - de HAVEN-reeks. Verfijnd, weelderig en zacht, deze vloerbedekking is verantwoord gemaakt , met behulp van koolstofarme materialen en planeetvriendelijke verftechnieken. Het belangrijkste is dat het is ontworpen om lang mee te gaan en gemakkelijk schoon te maken is.

Wat de Haven collectie in huis brengt: duurzame warmte en comfort door 'beter' design
Zorg voor uzelf en de planeet met een tapijt dat een oase van welzijn biedt aan zowel het milieu als het huis. en het huis.
Haven tapijten zijn verfijnd en elegant, "beter" ontworpen, voor functionaliteit en duurzaamheid, maar ook voor comfort. Een Haven tapijt wordt vervaardigd met een milieuvriendelijk polyamide garen onder het 'Ympact' kwaliteitslabel en zal u vele seizoenen bijblijven.

De kleuren en texturen van rust
De Haven collectie is geïnspireerd op de wilde, ongetemde natuur van Scandinavië. Dit is vertaald in kleuren van de middernachtzon, rotsen en boshout - rijke bruintinten, zanderige beiges en verweerde tinten die uw ruimte veranderen in een gemengde collage van textuur en warmte, een heiligdom van stilte en rust.

Een tapijtlijn die goed voor u is
Het beste aan Haven tapijten? Door hun duurzame karakter gaan ze langer mee en zijn ze gemakkelijker te onderhouden. Dit zijn zeer duurzame, gemakkelijk te reinigen tapijten die solution-dyed zijn, voor krachtigere kleuren die na verloop van tijd niet vervagen.

Maak kennis met het assortiment: Tove, Liv en Elna
TOVE is het meest weelderige aanbod van Haven. Een prachtig, verfijnd saxony tapijt ontworpen voor duurzaamheid, en serieuze luxe. De indrukwekkende kwaliteit en het coconachtige gevoel brengen elke ruimte tot grootsheid. Ideaal voor klanten die een heiligdom willen creëren waar ze volledig tot rust kunnen komen.

LIV is een royaal tapijt dat een warme en uitnodigende textuur combineert met slijtvaste eigenschappen. Het is een knus, weelderig ontwerp dat veilig en comfortabel aanvoelt en de juiste keuze blijkt te zijn om vloeren in balans te brengen.

ELNA's dichte en vertrouwde oppervlak is ontworpen om intensief gebruik te weerstaan. Met een korte poolstructuur en eenvoudige reinigbaarheid is het ideaal voor druk belopen ruimten zoals gangen en eetruimten waar mensen het meest samenkomen. Het geeft elke ruimte een gevoel van comfort en harmonie als u in zijn uitnodigende zachtheid stapt, de textuur stimuleert de zintuigen en geeft uw geest nieuwe energie.

Hoe ITC het Haven-assortiment op verantwoorde wijze vervaardigt
Werken met de planeet in gedachten betekent rekening houden met elk aspect van de productie en de gebruikte materialen.
Dit is hoe ITC het Haven-assortiment maakt:

Gemaakt met gerecyclede materialen
Haven is gemaakt van milieuvriendelijk polyamidegaren dat intern is ontwikkeld onder het 'Ympact'-kwaliteitslabel en 35% gerecyclede grondstoffen bevat. Het is het product van ITC's voortdurende massabalansbenadering. Dit principe vermindert de uitstoot van broeikasgassen en de input van fossiele grondstoffen, zonder de kwaliteit en de eigenschappen van het prachtige Haven-assortiment aan te tasten.

Duurzaam gemaakt - met minder grondstoffen van de planeet
De sleutel tot duurzaamheid is een lange levensduur. Dit komt deels door creatief design, want mensen houden van de uitstraling van de Haven collectie en zullen hun Haven tapijten vele seizoenen willen houden. Maar het komt ook door het productontwerp. Elk tapijt in de 'Haven'-collectie is gemaakt voor hoge prestaties (klasse 32) en
superieure gemakkelijk te reinigen eigenschappen, wat betekent dat Haven tapijten u lang zullen bijblijven.

Minder waterverbruik
De in Haven tapijten gebruikte garen zijn solution dyed, een proces dat het waterverbruik drastisch vermindert. Het bespaart niet alleen water, maar verbruikt ook minder energie. En het eindproduct heeft een hoge lichtechtheid en een hoge kleurconsistentie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het assortiment.

Verminderde koolstofvoetafdruk
ITC gaat tot het uiterste om het onevenwichtige gebruik van fossiele brandstoffen in tapijten te compenseren. Het Haven-assortiment vermindert de CO2-uitstoot met 6,66 kg/m² ton, vergeleken met tapijt dat voor 100% uit fossiele brandstoffen bestaat.

REDcert² gecertificeerd
Naast de GUT, TUV en CE certificering zullen alle Haven producten REDcert² gecertificeerd zijn. Dit garandeert dat ITC zich inzet voor duurzame praktijken en dat de toeleveringsketen voor het assortiment traceerbaar en transparant is. Het garandeert ook dat de hoeveelheid verkocht gerecycled materiaal gelijk is aan de hoeveelheid die is ingekocht.

Voel je thuis met Haven
ITC blijft floreren als gangmaker op het gebied van comfortabele vloeren, die stijl en elegantie bieden en tegelijkertijd de weg vrijmaken voor duurzaamheid. Ontdek de Haven collectie, om ITC's laatste inspanningen te zien in het maken en produceren van verantwoorde, luxueuze vloerconcepten die warmte en textuur in uw huis brengen. Zorg dat uw huis er uitstekend uitziet en dat iedereen zich goed voelt.
Lees meer over ITC's duurzame aanpak in onze brochure over duurzaamheid.

Meer informatie:
Belysse
www.belysse.com 

Publicatiedatum: