Muziek inspireert de nieuwe Drum-collectie van Giuseppe Viganò

Na de Blues-collectie richt Giuseppe Viganó zich met zijn nieuwste collectie Drum op een meer elektronische beat. De ontwerper legt uit dat drummachines, die worden gebruikt bij opnames van elektronische muziek, om de tijd te meten en om een groot aantal geluiden te reproduceren die gebaseerd zijn op andere percussie-instrumenten, als belangrijkste invloed hebben gediend bij het creëren van de collectie.

Elektronische muziek draait om een sterke ritmische kern, opgebouwd met specifieke instrumenten. Evenzo wordt de maat van de tijd in de nieuwe Drum line gemarkeerd door de modulariteit van de bank.
Een eigentijdse beweging schetst elk detail van de bekleding, van het centrale gedeelte, met zijn grote zitting, tot de zijpanelen bekleed met geweven leer of gladde stof.

De bank, ondersteund door een notenhouten structuur met metalen details, geeft tegelijkertijd een gevoel van zachtheid en stevigheid.
De associatie met oneindige klankmogelijkheden komt tot uiting in de brede waaier van aanpassingen die de aard van de Drum sofa toelaat.
Het model Drum kan "vast" zijn, in de vorm van een twee- en driezitsfauteuil, of in de modulaire versie. Dit scala aan samenstellingsmogelijkheden is een grondig antwoord op uiteenlopende smaken en voorkeuren, en op verschillende ruimtebehoeften.

Turri's aandacht voor detail en vakmanschap komen verder tot uiting in de aanpassing van de zijpanelen van de armleuningen, die met glad of geweven leer kunnen worden bekleed.

Het complexe timbre van Drum klinkt ook door in de rechthoekige salontafel - een extra element dat in de bankconfiguratie kan worden geïntegreerd om de compositie compleet te maken.

De salontafel, verkrijgbaar in een rechthoekige of vierkante versie, en de ronde bijzettafel, die het ritme van de Drum bank imiteert, worden gecompleteerd door details in mat licht platina metaal en zijn voorzien van een houten of marmeren blad.

De bewuste afwezigheid van decoratieve elementen, ten gunste van aandacht voor detail en formele verfijning, weerspiegelen de richting die Turri de laatste jaren is ingeslagen. Het maakt deel uit van Turri's missie om zich te richten op een onmiskenbaar meer eigentijdse stijl, terwijl het merk zich blijft inzetten voor uniciteit en hoge kwaliteitsnormen die centraal staan in het DNA van het bedrijf.

Meer informatie:
TURRI
www.turri.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.