Project van Occhio in beeld: Casa de la Luz

Het Casa de la Luz op Mallorca trekt op magische wijze zijn bezoekers aan: overdag weerspiegelt de architectuur van gespiegelde glazen kubussen en grote raampartijen de omgeving; met het vallen van de schemering schijnt er licht van binnenuit.

Uitnodigend, zo kan de sfeer van dit huis worden samengevat. De buitengewone architectuur in combinatie met het fascinerende licht van Occhio zorgt voor een indrukwekkend effect dat bezoekers en toeschouwers onmiddellijk boeit. Wanneer je Casa de la Luz binnenstapt, voel je je meteen welkom. Via de hoofdentree volg je het lichtspel van de Mito wandarmaturen de trap op naar vier ruime slaapkamers. Hier schetsen de io verticale armaturen een beeld van licht en schaduw op de muur en nodigen uit om nog verder naar binnen te gaan, om een ​​verdieping hoger het woon- en eetgedeelte te betreden.

Licht, architectuur en interieurdesign vormen samen een samenhangend totaalconcept. “Door de transparante gevels is de architectuur van het huis gevuld met veel daglicht. Als alle lichtbronnen met elkaar harmoniëren, wordt dit daglicht 's avonds en 's nachts op de best mogelijke manier gesimuleerd", legt Helen Neumann, Director Lighting Design bij Occhio, uit. "We gebruikten de verlichting specifiek volgens het motto 'less is more' en werkten individuele zones uit welke we aanvulden met bewuste accenten en lichttekeningen op de muur. Zo brengen we huizen tot leven en geven we ze warmte.”

Het holistische lichtdesign met een perfect harmonieus samenspel van de verschillende Occhio series loopt door het hele huis. Ook van buitenaf zetten de ronde lichtpunten van de Mito serie decoratieve accenten en zijn ze magisch aantrekkelijk. Binnenin brengen gezellige basisverlichting, bewuste accenten en lichttekeningen op de muren het Casa de la Luz tot leven en geven het warmte. Op deze manier wordt daglicht 's avonds en 's nachts zo goed mogelijk nagebootst.

Het sfeervolle licht van Occhio verandert het karakter van de kamers bij zonsondergang. Bijna driedimensionale beelden van licht en schaduw sieren de muren. Op de bovenverdieping verlicht de boogarmatuur Mito largo exclusief de gezellige loungehoek en werpt tegelijkertijd een indirect licht op het plafond voor een open gevoel van ruimte. De gast in het House of Light wordt begroet door een sfeervol decor: een groep van Mito soffitto verlicht het trappenhuis. Più alto spots werpen lichtkegels op de wand, zijn flexibel richtbaar en leiden de blik door de gangen.

Hoog boven de Middellandse Zee strekt het uitzicht zich uit over het uitgestrekte blauw. Overdag vullen de kamers zich met veel zonlicht, 's avonds worden de vele rustplaatsen geaccentueerd door lichtzones met variabele intensiteit. Het licht van de elegante vloerarmatuur Mito raggio verandert de leesstoel in een volwaardig avontuurlijk eiland. Als decoratieve accenten worden de Mito soffitto plafondarmaturen in de slaapkamer 's nachts lichtpunten in de verte.

Meer informatie;
Occhio
www.occhio.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.