Nieuw Vij5 product: Refillable Candles

Het Eindhovense merk Vij5 introduceert een nieuw product in de Vij5 collectie genaamd 'Refillable Candles'.

De ‘Refillable Candle‘ serie is een unieke verzameling kaarsenhouders, bedoeld om zélf kaarsen te maken met koolzaadwas. De objecten zijn ontworpen door verschillende ontwerpers, ter ere van het 15-jarig bestaan van Vij5. Het uitgangspunt is dat je éénmalig een kaarsenhouder koopt, die je daarna voor langere tijd kan blijven gebruiken door hem elke keer opnieuw te vullen met koolzaadwas, een duurzaam alternatief voor paraffine.

Het 'Refillable Candle' project startte rondom Dutch Design Week 2021, toen Vij5 15 jaar bestond. Sindsdien proberen ze van de meeste ontwerpen een kleine productieserie te maken waarvan de eerste zes varianten nu beschikbaar zijn.

Voor dit project wordt gebruik gemaakt van koolzaadwas: een lokaal, veilig en gemakkelijk te verwerken product als duurzaam alternatief voor paraffinekaarsen. Een voordeel van koolzaadwas is ook, dat het een relatief laag smeltpunt heeft waardoor de container gemakkelijk schoon te maken is met heet water en een sopje of in de vaatwasmachine (wanneer het materiaal van de container dit toelaat).

Iedere kaarsenhouder wordt standaard geleverd met een navulset; bestaande uit koolzaadwas korrels, een serie lonten, een lontenhouder en een gebruiksaanwijzing. Wanneer de koolzaadwas korrels op zijn, kan via de Vij5 webshop een nieuwe navulset gekocht worden. Als alternatief is er ook een set koolzaadwas theelichten beschikbaar.

De aanbevolen consumentenprijs is vanaf €64,- incl. navulset.

Deelnemende ontwerpers: Daphna Laurens, Studio Thier & van Daalen, Jenna Postma, Maarten Baptist, Antje Pesel, Lotte de Raadt & Sara Vignoli.

Meer informatie;
Vij5
www.vij5.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.