Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opening nieuwe vestiging Decokay Elenbaas-Noom: "We willen klanten in het hart raken"

30 jaar geleden werd accountmanager Bart Hoogesteger van verfgroothandel Luijten direct naar de keuken doorgestuurd als Ella Noom (inmiddels 81) druk was met klanten in de voorkamer van haar woning, die vol verf en behang stond. De vensterbank deed dienst als etalage. "Weet je nog dat ik je op een keer vergeten ben?", zegt Ella met een brede grijs tegen Bart.
Anno 2022 is het niet meer voor te stellen dat Decokay Elenbaas-Noom ooit zo begonnen is. Haar kleinzoon Jan Elenbaas zwaait inmiddels de scepter over drie vestigingen en 20 man personeel. Gisteren, donderdag 17 november, opende de woninginrichter een gloednieuwe winkel net buiten Tholen-stad van meer dan 1000m2 met aangrenzend een magazijn van 300 m2. En dat in het besef dat nog geen acht maanden geleden de eerste paal de grond inging. Bij Decokay Elenbaas-Noom houden ze van opschieten. 


Bart Hoogesteger van verfgroothandel Luijten met grondlegster Ella Noom.


Het nieuwe pand van Decokay Elenbaas-Noom. De winkel telt 1000m2, aangrenzend een magazijn van 300 m2. 


Jan Elenbaas (links) en zijn echtgenote Annemarie proosten samen met de (schoon)ouders Lies en Pieja op een succesvolle toekomst. Op de achtergrond een wand van Interfloor.


Een blik in de nieuwe winkel. Elke productgroep heeft zijn eigen hoek.


Het assortiment van Decokay Elenbaas Noom is breed te noemen.

(Oma) Ella Noom begon in 1962 met de kleinste verf- en behangwinkel van Nederland, om precies te zijn 6 m2 in de hal van haar woonhuis. Wijlen opa Noom had een schildersbedrijf, dus de link was snel gelegd om verf én behang aan huis te verkopen. In 2000 nam Pieja Elenbaas-Noom de kleinschalige winkel over van destijds 70 m2. Op een dag gaf zoon Jan aan ook ambitie binnen dit vakgebied te hebben. Na verschillende opleidingen en stages opende hij op zijn 21e een eigen winkel van 350 m2 in Kapelle. Compleet ingericht met verf, behang en woninginrichting onder de formule Decohome. Het jaar erna werd het complete concept ingevoerd in Tholen, zodat ook die regio een complete woninginrichtingszaak kreeg. Als laatste volgde in de crisistijd een overname van een goedlopende verfwinkel in Vlissingen. Hierna volgde een uitbreiding in het assortiment door ook daar woninginrichting aan het assortiment toe te voegen.

Drie succesvolle vestigingen
In 2006 waren ze nog met hun drieën: Jan Elenbaas met zijn vader Lies en moeder Pieja, die ook nu nog volop in de zaak zitten. In de afgelopen 16 jaar groeide het bedrijf uit naar drie succesvolle Decokay-vestigingen in Vlissingen, Goes en Tholen. Laatstgenoemde winkel was te klein geworden waardoor besloten werd een compleet nieuw pand te bouwen.
In het nieuwe onderkomen, dat dus donderdag officieel is geopend, heeft ieder product een eigen hoek gekregen. Decokay Elenbaas-Noom heeft als woonspecialist een ruim aanbod in huis dat bestaat uit verf en verfmaterialen, vloeren waaronder laminaat, pvc en tapijt, behang, gordijnen en raamdecoratie met onder andere shutters, jaloezieën, horren, duettes, plissés, rol- en vouwgordijnen, multishades, duorolgordijnen, schuifdeurkasten, rolluiken, garagedeuren, overkappingen en buitenzonwering zoals rolluiken, markiezen, uitvalschermen en screens.

Daar komen vanaf maart/april ook kozijnen bij. "We luisteren altijd naar onze klanten, met deze nieuwe productgroep spelen we in op hun wensen", vertelde Jan Elenbaas in zijn openingstoespraak. "En je weet, als er een kozijn vervangen wordt is daarna de woonkamer aan de beurt..."


In zijn openingstoespraak ging Jan terug naar het ontstaan van het bedrijf.

"We willen onze klanten in het hart raken met onze mooie producten", ging Jan verder. Hij zei stil en dankbaar te zijn dat zijn oma en grondlegster Ella Noom ooit met een kleine winkel in Scherpenisse is begonnen. "Bijna overal in de straat waren de gordijnen dicht, behalve op nummer 7, waar de lichten vóór de gordijnen branden." Een groot verschil met het nieuw geopende pand in Tholen. "Het eindresultaat is verpletterend", had Jan lovende woorden voor zowel bouwer als architect." 


Onder de genodigden veel leveranciers, waaronder directeur Lens Nekeman van Interfloor met dochter Jeanine (rechts) met in het midden directeur Agaath den Heijer van Holland Haag.


Commercieel manager Jacob Mink van INTR. in een gezellig onderonsje met collega en salesmanager Bart Terpstra.

Volgens Jan maakt zijn bedrijf deel uit van de beste en tegelijkertijd de meest ontzorgende formule. "Als Elenbaas-Noom zijn we er in 2014 ingestapt. Ik durf nu te stellen dat Decokay je vleugels geeft. En als Decokay-ondernemers hebben wij tal van productgroepen groot gemaakt", voegde hij er nog aan toe.

Zo'n 150 genodigden woonden de officiële opening bij, waaronder vele tientallen leveranciers. "Zonder jullie bijdrage was dit niet tot stond gekomen. Samen maken we het. Daar is wel innovatie voor nodig, blijf daar vooral mee doorgaan", hield hij zijn gehoor voor.

Ook voor de getoonde inzet van het team met medewerkers van alle vestigingen had Jan lovende woorden. "Met jullie gaan we de toekomst in. Alle ingrediënten hebben we aan boord om er een succes van te maken."


De kinderen Marilyn en Jurre van Jan en Annemarie Elenbaas knippen het lint door.

Na alle mooie woorden knipten twee van zijn kinderen, Jurre en Marilyn, een lintje door waarna de officiële opening een feit was. Daarna ging iedereen de winkel bewonderen. Duidelijk is dat het anno 2022 ook bij Decokay Elenbaas-Noom om beleving draait. 

Meer informatie:
Decokay Elenbaas-Noom
www.elenbaasnoom.nl