Xavier De Vil, CEO van Pomax:

'Door de start met sofa's, stoelen en tafels zijn we interessant voor wooninrichters'

De coronacrisis, die inmiddels achter ons ligt, heeft zijn sporen nagelaten. En dit is niet enkel negatief. Zo groeide de nood om in balans te zijn tijdens deze periode bij Xavier De Vil, CEO van Pomax. De afgelopen jaren heeft hij dit doorgetrokken in zijn onderneming. Zo zijn ze bij de interieurgroothandel hun eigen koers gaan varen. Dit uit zich in een reeks zeer concrete stappen die ondernomen worden, om het bedrijf naar een nieuw niveau te tillen.


Xavier De Vil, CEO van Pomax.

Less is more
Vaak pronken bedrijven ermee dat de collectie nóg groter is geworden dan voorheen, maar bij Pomax gaan ze juist tegen de stroom in. "We zullen onze collecties bewust steeds kleiner gaan maken", legt Xavier uit. "De producten die geïntroduceerd worden zullen gerichter uitgekozen worden. Tijdloosheid en kwaliteit staan hier centraal." 

Hier is voor gekozen, omdat er veel waarde gehecht wordt aan duurzaamheid. Niet enkel de materiaalkeuze, maar ook de tijd dat een product mee gaat. "We moedigen de consument aan om bewust te kiezen voor kwalitatievere producten. Spaar een tijdje, zodat het budget er is. Dan kan er een duurzame aankoop gedaan kan worden." Op deze manier wil Pomax consumenten stimuleren om te consuminderen.Duurzame investeringen
Niet alleen op productniveau is Pomax aan de slag gegaan met balans brengen. Dit vertaalt zich ook duurzame investeringen voor de lange termijn. "Het gehele pand is voorzien van LED verlichting, het dak ligt vol met zonnepanelen, het autopark bestaat reeds deels uit hybride en elektrische auto's en vanaf januari zullen er warmte pompen geïnstalleerd worden. Op deze manier willen we onze ecologische voetafdruk verkleinen." En hier zal het niet bij blijven, hint Xavier.Start meubelconcepten
Hoewel het aantal producten in Pomax' collecties gereduceerd zullen worden, wordt het aanbod binnen het assortiment steeds omvangrijker. Zo is de onderneming sinds kort gestart met de verkoop van meubelen. "Na een succesvolle lancering van een mix & match tafel concept, hebben we ook modulaire stoel en sofa concepten gelanceerd", legt Xavier trots uit.

Starten met de verkoop van meubelen was volgens Xavier logisch. "Ons motto is: Bring the soul in your home. Meubelen zijn zeer aanwezig en zijn dus mee bepalend voor de energie die er is binnen een ruimte." Door een compleet assortiment interieurproducten aan te kunnen bieden, probeert Pomax de ziel in een interieur te brengen. Dit uit zich in collecties met uiteenlopende producten, die toch een mooi geheel zijn. Van met de hand gemaakte decoratie uit India, tot strakke moderne sofa's uit Europa.Nieuwe doelgroep: wooninrichters
De start met meubelen opent direct nieuwe deuren voor Pomax. Waar het Vlaamse bedrijf ooit enkel glaswerk verkocht, is het uitgegroeid tot een speler die het complete plaatje aan kan bieden. Hiermee wordt er een compleet nieuwe doelgroep aangesproken: wooninrichters.

"Nu zijn we ook interessant geworden voor de projectmarkt. We kunnen alles aanbieden, van tafelen tot sofa's", stelt Xavier, die merkt dat de interesse vanuit de interieurarchitecten en hospitality branche aanwezig is. Hij onderbouwt waarom de producten van Pomax een aanvulling zijn voor bijvoorbeeld een restaurant. "De beste zaken begrijpen dat het niet alleen om lekker eten gaat. Het gaat om de energie van een ruimte. De aankleding van het restaurant is hier cruciaal." Vandaar dat de focus op de projectmarkt geïntensiveerd wordt. De afgelopen periode is het creatief team uitgebouwd, om een tandje bij te zetten.

Meer informatie:
Pomax NV
Duffelsesteenweg 160
B-2550 Kontich
+32 (0)3 457 52 53
Info@pomax.com
www.pomax.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.